Rex ketchup

REX Ketchup Original

0,55 kg
Jelenleg nem elérhető
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

REX Ketchup Original

A 70 évvel ezelőtti eredeti, titkos családi recept alapján készült. Kizárólag a legjobb magyar alapanyagok felhasználásával, itt Magyarországon. Teljesen tartósítószer és adalékmentesPasztőrözik, és csak úgy, mint régen üvegbe töltik. A REX Ketchup különleges és kedvelt ízvilágát az alföldi nyári nap érlelte paradicsom és a legfinomabb fűszerek főzetei. Egy igazi motoros, sosem kezd grillezni nélküle, de a tésztaételeket, meleg szendvicseket, hamburger ételeket is különleges ínyenc fogássá varázsolja.

Termelői információ

Az első mintagyártásból 1939-ben, rögtön termékmintákat és ajánlatokat küldtek svéd, svájci és cseh nagykereskedelmi cégeknek. Jusztika saját fejlesztésű receptje párosulva a kiváló minőségű magyar paradicsom sűrítménnyel remekül ment a svéd hideg halsalátákhoz és ételekhez.
A svédek laborvizsgálatokkal is összehasonlították a REX ketchup-öt az akkori vezető márkákkal (Heintz, stb.) és ezt találták a legjobbnak. Így azonnali svéd megrendeléseket kaptak. Azonban, - ahogy az már lenni szokott  a megajánlott vételár az önköltségi ár alatt volt! Mivel a háború elkezdődött és a Magyar Nemzeti Banknak nagy szüksége volt nemes valutára 117%-os export szubvencióban részesítette Reiter Albin örkényi paradicsom feldolgozó üzemét.

Magyarországon nem igen ismerték a ketchup-ot, még a hotelekben sem. Úgy került be, hogy Albin svéd üzletfelei követelték a Gellért-szálló főpincérétől a ketchup-ot vacsorájukhoz, akinek elmondták, hogy nem értik miért nincs az asztalon, hiszen évek óta a magyarországi Örkényből veszik fél Európával egyetemben a REX ketchup-ot. Így aztán a háború végéig elkezdett a magyar hotelek felhasználása is üzletet jelenteni.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, felnyitás után hűtve tárolandó. Használat előtt felrázandó!

Forgalmazó

Supp.li Kft.
1051 Budapest,
Nádor utca 11.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Paradicsom sűrítmény
Hagyma
hidegen sajtolt napraforgó olaj
Cukor
borecet
Ivóvíz
fűszerek főzetei

Tápérték: 100 g

Energia410 kJ/98 kCal
Zsír1.3 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát13.2 g
amelyből cukor10.9 g
Fehérje7.8 g
2.4 g
Élelmi rost1.5 g

Allergének

Zeller
Mustár
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.