
Ambropek
Kovászos paraszt kenyér
405 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Paraszt kenyér M méret
Termékleírás
Elősütött, gyorsfagyasztott kovászos félkész termék. „Ha kenyér van, minden van!“ Rusztikus hatású paraszt kenyér alapja búzaliszt. Felületi szórása liszteztezett, arányban sok kovászt tartalmaz. Az Ambropek kenyerek és péktermékek minőségi alapanyagokból, valódi, hosszú érlésű kovásszal készülnek, tradicionális, illetve újonnan kifejlesztett receptek alapján.
A jó kenyér alapja a kovász
Tudtad, hogy a kovászolás folyamatára az egyiptomiak jöttek rá, amikor hosszabb időre kint felejtették a tésztát a napon? A kovászhoz a lisztet összekeverik vízzel, az így kapott, híg állagú, kásaszerű masszát aztán pihenni hagyják 2-3 napig. Ezalatt a baktériumok és az élesztőgombák természetes úton indítják meg a kovászolódást.
Minden falattal ízletesebb, szeretettel készítve az Ambropektől neked.
Elkészítési javaslat
- Opció: A terméket szobahőmérsékleten kiolvasztjuk 180 perc alatt.
- Opció: A terméket előolvasztás nélkül 190 °C fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütjük 12 percig. Sütés után a terméket legalább 20 percig pihentetjük a sütőlemezen, hogy a hőkiegyenlítés folyamata végbemenjen. A sütés folyamán kis gőz adagolása ajánlott. Amennyiben a sütő nem rendelkezik gőz funkcióval, javasolt a termékek sütés előtti vízzel való felületi nedvesítése.
Termelői információ
Mindennél fontosabb számukra termékeik minősége. Hozzáértő csapatuk minden nap arra törekszik, hogy egyedülálló technológiai megoldásokkal megfeleljenek ennek az önmagukkal szemben állított követelménynek. Nemcsak a kovász ad értéket a termékeikhez, hanem az azok elkészítésére szánt idő is. Az Ambropek kenyereinek különlegessége, hogy a kovászt saját maguk készítik, és nem siettetik a kelesztés folyamatát, míg a kiváló magyar és szlovák liszteknek köszönhetően a kenyerek illatosak, ropogósak, és több napon keresztül is frissek maradnak. Mindezek mellett a leghasznosabb és legfontosabb a kovász maga. Nem borítja fel a bél mikroflórájának egyensúlyát, nem savasítja a szervezetet és segít a testünknek hatékonyabban feldolgozni az egyes ásványi anyagokat. Nekik így kerek a történet!
Tárolás
Eredeti tulajdonságait megőrzi -18 °C vagy alacsonyabb hőmérsékleten tárolva. Fogyaszthatósági idő készre sütés után, szobahőmérsékleten: 24 óra. Felengedés után a terméket újrafagyasztani tilos!
Forgalmazó
AMBROPEK, spol. s r.o.
Malodvornícka cesta 6566
929 01 Dunajská Streda
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Búzaliszt | 41.4 % |
kovász | 23.4 % |
víz | |
Búzaliszt | |
víz | |
Rozsliszt | 5.9 % |
felületi szórás | |
Búzaliszt | |
Étkezési só | |
Élesztő | |
Sertészsír | |
Pékipari adalékanyag | |
Búzaliszt | |
Cukor | |
búzafehérje | |
feltárt búzaliszt | |
búzamalátaliszt | |
árpamaláta kivonat | |
Acerola cseresznyelépor |
Tápérték: 100 g
Energia | 1092 kJ/261 kCal |
Zsír | 1.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.7 g |
Szénhidrát | 53 g |
amelyből cukor | 0.5 g |
Fehérje | 7.3 g |
Só | 1.6 g |
Élelmi rost | 2.2 g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Nyomokban tartalmazhat: |
Szójabab |
Tej |
Diófélék |
Mustár |
Szezámmag |
Csillagfürt |