Navigáció kihagyása

Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Ubomi

UBOMI Peru Bio 100% Arabica szemes kávé

250 g
BIO
3199 Ft 12 796 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

500+ vásárló kedvence

Xtra ár:

2879 Ft

Kategóriák:
Származási ország: Németország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

UBOMI BIO PERU szemes kávé

A pörkölt kávészemek kávéültetvényeken nőttek. A BIO Single Origin Peru 100% Arabica.

Savasság: Minden kávészem természetesen tartalmaz gyümölcssavakat, hiszen a kávé gyümölcs. Az Arabica szemek általában több savat tartalmaznak, mint a Robusta. A pörkölés mértéke is fontos szerepet játszik – a világos pörkölésű kávéban erőteljesebben érezhető a savasság, mint a sötét pörkölésűben. Ez a savasság azonban nem a rossz pörkölés jele, hanem kellemes, gyümölcsös ízt ad a kávénak. A magasabb savtartalmú kávékat azok értékelik, akik élénkebb, frissítőbb ízvilágot kedvelnek. Akik inkább a fűszeresebb, testesebb, csokoládés jegyeket kedvelik, azoknak az alacsonyabb savasságú kávét ajánljuk.

Pörkölési szint: A pörkölési szint azt jelzi, milyen erősen pörkölték a kávészemeket. Általánosságban elmondható, hogy a világosabb pörkölésnél hangsúlyosabb a savasság és a friss, gyümölcsös íz. A sötétebb pörkölés erőteljesebb kávéízt eredményez, amelyben gyakran felfedezhető csokoládés aláfestés.

Íz: Az alacsonyabb ízpontszámú kávé egyszerűbb, lágyabb ízű. A magasabb pontszám komplexebb, rétegzettebb ízvilágot kínál. Az ízek gazdagságát végső soron az határozza meg, hány felismerhető aroma jelenik meg.

Intenzitás: Az intenzitás azt mutatja meg, mennyire erőteljesen érvényesülnek a domináns aromák a kávéban. Nem a különböző ízek száma a lényeg, hanem azok erőssége és intenzitása. Minél magasabb az intenzitási pontszám, annál hangsúlyosabb az ízélmény.

A kávészemeket leszedik, majd lassan, dobos pörkölőben pörkölik, maximum 210 °C-on, 20 percig. Ennek köszönhetően a szemeknek elegendő idejük van intenzív aromájuk és harmonikus ízük kifejlesztésére. Egyszerűen nagyszerű!

Az Ubomi márkáról…

A kiváló minőségű kávé fogyasztása nem feltétlenül jelenti azt, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Az Ubomi márka éppen ezt bizonyítja sikeresen. Ez nem egy átlagos kávémárka – vonzereje a kiváló ár-érték arány, az íz és a fenntarthatóság különleges kombinációjában rejlik, amibe garantáltan beleszeretsz.

Hallottál már más saját márkáinkról is? Ilyenek a Miil, Moddia, Moddia Baby, Lambini, Ubomi, Pauu, Dacello, Yutto, Kitchin és Pappudia. Mindannyian egy megfizethető, jó ár-érték arányú család tagjai. Ezeknek a márkáknak a választásával minőségi termékeket vásárolsz nagyszerű áron! Spórolj családi költségvetéseden a márkáinkkal!

A Minges pörkölő egy német gyökerekkel rendelkező családi vállalkozás, melynek története 1932-ig nyúlik vissza. A cég filozófiája prémium kávé - bab, őrölt és kávékapszula - gyártása és értékesítése. A kávébab finomítása kíméletes, hosszú pörkölési folyamat során történik, a „Jó dolgok sokáig tartanak” mottó szerint.

A gyártóról

A Minges Roastery egy családi tulajdonban lévő vállalat, amely német gyökerekkel rendelkezik, és története 1932-ig nyúlik vissza. A cég filozófiája, hogy prémium minőségű kávékat – szemes, őrölt és kapszulás formában – állítson elő és értékesítsen. A kávészemeket egy kíméletes, hosszú pörkölési eljárással dolgozzák fel, a „Jó dolgok sokáig tartanak” mottó jegyében.

Tárolás

Szobahőmérsékleten tárolandó. 

Forgalmazó

Minges Kaffeerösterei GmbH
Industriering 17
96149 Breitengüßbach
Germany

Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

pörkölt kávé szemek