Vivino szolgáltatás értékelése

Tornai Pincészet

Tornai Prémium Nagy-Somlói Furmint 2022

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
2 739 Ft 3 652 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Tornai Prémium Nagy-Somlói Furmint 2022

A Somló Veszprém megyében, a Marcal-medence keleti szélén található, 435 méter magas vulkáni tanúhegy. Neve abból az időből származik, amikor még somfa erdő borította a később szőlővel beültetett lankáit. A somlói bor minősége, gazdag beltartalmi értékei mellett azért válhatott ismertté és elismertté a világban, mert azon ritka fehérborok közé tartozott, amelyek jól tűrték a szállítást. A különleges, vulkanikus terroir, az őshonos, helyi fajták és a legkorszerűbb borkészítési eljárások révén a somlait ma újra a legnagyobbak közé sorolják a világban. A somlói bor kizárólag fehér szőlőből készül. A borvidéken legelterjedtebb fajták a Juhfark, Olaszrizling, Furmint, Hárslevelű és Tramini.

Köves, minerális illat, háttérben őszibarack, körte. Ízben az ásványosság dominál, de a gyümölcsösség (őszibarack, körte, citrusok) gazdagítja a kortyot. Háttérben kifinomult hordósság támogatja izgalmas savakkal, hosszú lecsengéssel.

A Prémium Furmint részben fahordós, részben reduktív érlelésű borok házasításával készül, ezzel is az elegancia és a harmónia kialakítására fókuszálunk.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 12,9%-os alkoholtartalmú.
  • Nagy-somlói borvidékről.
  • Halételekhez, fűszeres sertéshúsokhoz, érett sajtokhoz kiváló választás.

Leírás
Tornai Nagy-Somlói Furmint száraz fehérbor.

Termékinformáció
Fogyasztása 6-8 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Forgalmazói információ
Tornai Endre, az alapító 1946-ban közel kétholdas birtokon kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Napjainkra a pincészet ültetvényeinek mérete több mint 60 hektár, és a mindennapi munkában már a harmadik generáció is részt vesz.

Gazdálkodásuk alapja a hagyományok tiszteletben tartása mellett a legkorszerűbb szőlőtermesztési és feldolgozási technológiák alkalmazása. A Tornai Pincészet a – Somló meghatározó borászataként, több évtizedes tapasztalataira építve – kezdeményezője és támogatója a térség termelői együttműködésének. Ezzel is szeretnék elősegíteni, hogy a somlói borok elismertsége itthon és külföldön is tovább növekedjék.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó
Tornai Pincészet Kft.
8478 Somlójenő,
Somló hegy 1242.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

szőlő100 %

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.