Vivino szolgáltatás értékelése

Tornai Pincészet

Tornai Prémium Nagy-Somlói Juhfark 2021

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
2 599 Ft 3 465 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Tornai Prémium Nagy-Somlói Juhfark 2021

A Somló Veszprém megyében, a Marcal-medence keleti szélén található, 435 méter magas vulkáni tanúhegy. Neve abból az időből származik, amikor még somfa erdő borította a később szőlővel beültetett lankáit. A somlói bor minősége, gazdag beltartalmi értékei mellett azért válhatott ismertté és elismertté a világban, mert azon ritka fehérborok közé tartozott, amelyek jól tűrték a szállítást. A különleges, vulkanikus terroir, az őshonos, helyi fajták és a legkorszerűbb borkészítési eljárások révén a somlait ma újra a legnagyobbak közé sorolják a világban. A somlói bor kizárólag fehér szőlőből készül. A borvidéken legelterjedtebb fajták a Juhfark, Olaszrizling, Furmint, Hárslevelű és Tramini.

A Tornai Prémium Juhfarok vérbeli somlói bor.  Sós illat. Fehér virágos, diszkréten virágporos illat, tisztaság. Komoly telt, gazdag korty, erőteljes alkohol, némi kesernye. Hosszú, szép íz. Körtés, érett, ásványos, mézes. Széles, jó egyensúlyú, komplex bor.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 13%-os alkoholtartalmú.
  • 2021-es évjárat.
  • Nagy-somlói borvidékről.
  • Sajtokhoz, halakhoz, salátákhoz kiváló választás.

Leírás
Tornai Nagy-Somlói Juhfark száraz fehérbor.

Termékinformáció
Fogyasztása 6-8 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Forgalmazói információ
Tornai Endre, az alapító 1946-ban közel kétholdas birtokon kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Napjainkra a pincészet ültetvényeinek mérete több mint 60 hektár, és a mindennapi munkában már a harmadik generáció is részt vesz.

Gazdálkodásuk alapja a hagyományok tiszteletben tartása mellett a legkorszerűbb szőlőtermesztési és feldolgozási technológiák alkalmazása. A Tornai Pincészet a – Somló meghatározó borászataként, több évtizedes tapasztalataira építve – kezdeményezője és támogatója a térség termelői együttműködésének. Ezzel is szeretnék elősegíteni, hogy a somlói borok elismertsége itthon és külföldön is tovább növekedjék.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó
Tornai Pincészet Kft.
8478 Somlójenő,
Somló hegy 1242.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

10 sült hagyma vöröshagyma felhasználásával készül

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.