Vivino szolgáltatás értékelése

Freixenet

Freixenet Cordon Negro Brut 11,5%

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 3 799 Ft 5 065 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Származási ország: Spanyolország,

Otthonunkat, a Penedès-től, Barcelona délnyugatra, Cava országnak nevezzük. A dombok dombvidéke, amelyet a Garraf-hegység a keleti szelektől és a sziklás Montserrat-hegység hideg északi szélétől védett. A természet áldott minket gazdag vörös talajjal és hosszú napsütéses órával.

Ez egy tökéletes hely a pezsgő elkészítéséhez. De ez nem akármilyen spanyol bor: ez a Cava. A bor garanciát vállaló megnevezése, amelynek meg kell felelnie a legszigorúbb előírásoknak. Ide tartozik csak a meghatározott szőlő használata  és az úgynevezett „hagyományos módszer”, amelynek során a bor egy második erjedésen megy keresztül a palackban.

Jellemzők

  • Brut pezsgő.
  • 11,5%-os alkoholtartalmú.
  • Spanyol pezsgő egyenesen Katalóniából.
  • Gyümölcsökhöz, sushihoz, halakhoz ajánljuk.

Leírás

Fehér, brut, minőségi pezsgő.

Termékinformáció

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Forgalmazói információ

Törley József 1882. augusztus 1-jén, Törley József és Társa néven jegyeztette be vállalkozását a budapesti cégbíróságon. A Törley pezsgők története így majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza. Nyitottan az újdonságokra, Törley folyamatosan fejlesztette gyárát és a pezsgőgyártás technológiáját – elsőként vezette be itthon például a fagyasztással történő seprőtelenítés (degorzsálás) folyamatát. Üzeme ennek köszönhetően az ország legkorszerűbb pezsgőgyára lett a századfordulóra. A rákövetkező évtizedekben a Törley hírét és zamatát már Amerikától Ausztráliáig ismerték, a gyárnak lerakatai voltak Hamburgban, Berlinben és Koppenhágában is. A legnagyobb elismerés pedig az volt, hogy ekkor már Párizsban is ittak Törleyt.

Tárolás

16-18 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Biztonsági figyelmeztetés

Vigyázat! A palackban túlnyomás van. Erőhatástól, ütődéstől, hőtől óvni kell. Óvatosan nyisd ki.

Forgalmazó

Törley Pezsgőpincészet Kft.
1222 Budapest
Háros u. 2-6


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.