Chateau Lestage Simon

Château Lestage Simon Haut-Medoc AOP, vörös, 2019

0,75 l
7 890 Ft 10 520 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

40+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Franciaország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Château Lestage Simon Haut-Medoc AOP, vörös, 2019

A pohárban a Chateau Lestage Simon Bordeaux Haut Medoc bora sűrű lila színt mutat. Az első kavarás után ez a vörösbor nagy sűrűséget és teltséget mutat, ami a pohár szélén erős templomablakokban mutatkozik meg. Ennek a bordeaux-i vörösbornak az illata az eperfa, a szeder, az áfonya és a feketeribizli árnyalataival bűvöl el. Ha tovább követjük az aromatikát tölgy és mediterrán gyógynövények jelennek meg. Íze csodálatosan szárazan, markánsan és aromásan indul. A nyelven ez az erőteljes vörösbor rendkívül húsos textúrával rendelkezik, végül jelentős visszhanggal ragad magával.

A Franciaországból származó erőteljes Bordeaux Haut Medoc egy olyan cuvée, amely Cabernet Sauvignon és Merlot szőlőfajtákból készült. A Bordeaux Haut Medoc szőlőjét tökéletesen érett állapotban különösen gyorsan és a lehető leghűvösebb napszakban szüretelik, hogy megőrizzék aromáikat. A kézi szüret után a szőlő gyorsan megérkezik a pincészetbe. Itt válogatják és gondosan bontják őket. Az erjesztés ezután rozsdamentes acéltartályokban és kis fahordókban történik, ellenőrzött hőmérsékleten. A borkészítést több hónapos érlelés követi a finomseprőn, mielőtt a bort végül lehúzzák.

Tökéletes kísérője vörösborban párolt csirkének, sült borjúmájnak almával, hagymával és balzsamecetes mártással vagy kacsamellnek cukorborsóval.

Termelői információ

Bordeaux, a kereskedők városa, a XII. században látta meg az első polgárság megérkezését. Ennek az új rétegnek a tagjai gyorsan megerősítették angol uralkodóikkal a feudális korszak óta élvezett jogaikat és kiváltságaikat. Ezen az alapon, amikor Guyenne a százéves háború végén visszatért francia fennhatóság alá, képesek voltak megszerezni a koronától az általában a nemesség számára fenntartott kiváltságokat: a fegyverviselés jogát, és így a földesúri birtokok címét. Az évszázados nemzetközi kereskedelem révén gazdagodva ez a kereskedőosztály nagy birtokokat szerzett, és olyan szőlőbirtokokat hozott létre, amelyeket végül a köznyelvben "Crus Bourgeois"-ként ismertek. A Cru Bourgeois tökéletes megtestesítője, Saint-Seurin-de-Cadourne-ban, a Saint-Estèphe nagy szőlőskertje mellett található Château Lestage Simon egy kiváló, összetett és változatos terroirból profitál, amelynek kvintesszenciája a chateau borainak alapja. A szőlőtőkék fekvése igen változatos: egyes szőlőfajták a folyóparti homokos talajokról, mások a beljebb fekvő mészkő- és agyagos-mészköves talajokról származnak.

Tárolás

Tárold 15-18 °C, száraz és hűvös helyen.

Forgalmazó

Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft.
7150 Bonyhád, Schweitzer tanya 029/3. hrsz.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Sulfitok