Két Kanál Méz

Két Kanál Méz Hársméz

250 g
3 299 Ft 13 196 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Két Kanál Méz Hársméz

Bár a hársfák óriási potenciállal rendelkeznek, hogy sok mézet termeljenek, az időjárás gyakran akadályozhatja e cél elérését.

Míg a virágok általában három hétig nyílnak, az időjárás változása két napra csökkentheti a virágzási időt. Az is lehetséges, hogy a heves esőzések elmoshatják a nedűt, mert a virágok lehullanak.

A hársfa egész életünket végigkíséri: gyermekkorunkban apró bogyóit dobáljuk, a virágából készült teát isszuk, és párunkkal hűsölünk árnyékában. A germánoknál szent fa volt, termékenységet és jómódot szimbolizál. Hazánkban évről évre az élet fája díjat többször is megnyeri ez a fa faj.

Használati útmutató

A méz fogyasztása 1 éves kor alatt nem ajánlott!

Termelői információ

1995-ben Ernő, a családi vállalkozás megalapítója Nagydobosra ment udvarolni, akkor még mit sem sejtve arról, hogy nem csak élete szerelmét találja meg, hanem életre szóló hivatását is. 

Apósa szirupot főzött. „Befőzöl Pista bátyám?” – kérdezte Ernő. „Etetni készülök a méheket, elkísérsz?”– válaszolta. Akkoriban került a családhoz egy család méhecske. Egy terebélyes diófa alatt volt a kaptár. Ernő elámult, ahogyan a méhek várták a méhészt. Ahogyan felcsapott orrába a friss viaszillat, rögtön egy életre magába zárta az érzést. Innentől fogva sokat segített a méhészetben.

Feleségével, Anitával vásároltak egy 15 hektáros erdőrészt, ami inkább egy sivataghoz hasonlított. Azóta 26 év telt el és Ernő lelkesedése és szorgalma ragadóssá vált.

A család több tagja szívvel-lélekkel vallja, hogy méhek nélkül nincs élet. Fontosnak tartják, hogy a méhész szakma fennmaradjon. A természet közelsége életük alappillére. Az igazi megelégedést számukra az adja, hogy összhangban élhetnek az őket körülvevő világgal.

Vallják, hogy a hazai termelői méznek van helye a magyar lakosok asztalain, háztartásában. Hiszik, hogy mindannyian tehetünk a méhek fennmaradásáért apró tetteinkkel, például úgy, ha kertünkbe, balkonládáinkba mézelő növényeket ültetünk vagy egyszerűen csak gondoskodunk számukra ivóvízről.

Tárolás

Napfénytől védve.

Forgalmazó

Supp.li Kft.
1051 Budapest,
Nádor utca 11.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Méz100 %

Tápérték: 100 g

Energia1272 kJ/304 kCal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát82.4 g
amelyből cukor82.1 g
Fehérje0.3 g
0 g
Élelmi rost0.2 g