Alnatura

Alnatura BIO Szűz lenmagolaj

250 ml
BIO
1 490 Ft 5 960 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

500+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura BIO Szűz lenmagolaj

A len egy régi kultúrnövény, melynek magjából ezt a jellegzetesen diós, enyhén kesernyés aromájú olajat állítják elő. Az Alnatura szűz lenmagolaj őshonos biogazdálkodásból származik, és az első hidegsajtolásból nyerik. Gazdag omega-3 zsírsavakban, melegíteni nem szabad, felbontás után hűvös helyen kell tartani. A hidegkonyhában kiemeli a saláták és mártogatósok ízét. A lenmagolaj túrós főtt burgonyához is remekül illik. Tálalás előtt meglocsolhatod vele a zöldség- és rizsételeket.

Felhasználás - Burgonya és vargánya leves

Elkészítési idő
15 perc + 1 óra 15 perc 

Hozzávalók
4 adaghoz:

  • 900 ml Alnatura BIO Élesztőmentes zöldségleves alap (elkészítve)
  • 40 g szárított vargánya
  • 1 kis hagyma (30 g)
  • 500 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 0,50 teáskanál só (2,50 g)
  • 8 csipet őrölt fekete bors (0,40 g)
  • 300 ml Alnatura BIO tejszínhab
  • 3 szál petrezselyem
  • 4 teáskanál Alnatura BIO Szűz lenmagolaj (12 ml)

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben forrald fel az alaplevet, add hozzá a vargányát, majd kapcsold le tűzhelyet, és zárt fedél alatt hagyd állni 1 órát. A beáztatott gombát csepegtesd le egy finom szitán, a levest tedd félre. A vargányát enyhén nyomkodd ki és vágd apróra, az apróra vágott gombából 1 evőkanálnyit tegyél félre.
  2. A hagymát és a burgonyát pucold meg és vágd finomra. Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, add hozzá a kockára vágott hagymát és a vargányát, és párold körülbelül 3 percig. Add hozzá a burgonyakockákat, és párold 3 percig, időnként megkeverve, amíg színtelenné nem válik. Ízesítsd sóval, borssal, öntsd hozzá a félretett levesalapot, és fedő nélkül, alacsony fokozaton párold körülbelül 10 percig.
  3. Mosd meg petrezselymet és vágd finomra. Ezután öntsd a tejszínt a levesbe és forrald fel. A levest pürésítsd finomra turmixgéppel, ízesítsd sóval, borssal. Ezután tedd tányérokra, szórd meg a maradék vargányával és az aprított petrezselyemmel, és lenmagolajjal meglocsolva tálald.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőszekrényben tartandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Lenmagolaj

Tápérték: 100 g

Energia3441 kJ/837 kCal
Zsír93 g
amelyből telített zsírsavak10 g
Szénhidrát0.5 g
amelyből cukor0.5 g
Fehérje0.5 g
0.01 g
Élelmi rost0.5 g