

HúsSzabóság
HúsSzabóság Marhanyak
kb. 1,05 kgFRISSESSÉGI GARANCIA
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
HúsSzabóság Marhanyakfilé
Tisztított, csont nélküli marha nyak hús, általában darabolt vagy darált formában hasznosítják. Szaftos, omlós húsrész. Remek alapanyag pörköltnek, tokánynak, gulyásnak, vagdaltnak, valamint nagyon finom leves készülhet belőle. Kiváló márványossága révén tépetthús készítésre is tökéletes.
Felhasználási információk
A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!
Felhasználási javaslat: Az igazi férfiak csilije
Hozzávalók 4 főre
- 1,5 kg HúsSzabóság marhanyak
- 1 db HúsSzabóság velős csont
- 3 db szárított csili
- 200 g bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 4 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 400 ml marhaalaplé
- 800 g sűrített paradicsom (olasz passata)
- 400 g babkonzerv
- 4 db torillalap
- 100 g cheddar sajt
Elkészítés
-
Forraljon vizet és kb. 20 percig főzze benne a szárított chilit. Ha kész, szűrje le, hagyja kihűlni, és vágja csíkokra. Egy nagy, vastag falú edényben pirítsa meg a kockázott bacont, majd a megpirult szalonnát tegye félre egy tányérra. A visszamaradt zsíradékon dínsztelje üvegesre a felaprított hagymát, adja hozzá a chilit, a zúzott fokhagymát, az oregánót, kakukkfüvet, pirospaprikát, köményt és római köményt.
-
Alaposan keverje össze, és adja hozzá a velőscsontot és a kockákra vágott marhanyakat. Pirítsa körbe a húsokat legalább 10 percig, majd szórja meg kukoricaliszttel és sóval és egy alapos kavarás után mehet rá a passata meg az alaplé, dobja bele a babérlevelet és a szalonnát is, majd lefedve legalább 2- 2,5 órán át főzze az egészet közepes lángon, néha megkeverve, és ha szükséges, némi vízzel pótolja az elfőtt folyadékot. Az utolsó 20 percben adja hozzá a leszűrt konzerv babot, majd kis tálkákba merve eszelt cheddarral és tortillával, esetleg tejföllel tálaljuk.
Termelői információ
Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.
Tárolás
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!
Forgalmazó
Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
marha |
Tápérték: 100 g
Energia | 536 kJ/128 kCal |
Zsír | 4.5 g |
amelyből telített zsírsavak | 1.9 g |
Szénhidrát | 0.16 g |
amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 21.75 g |
Só | 0.08 g |
Élelmi rost | g |