Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

HúsSzabóság

HúsSzabóság Marhanyak

kb. 1,05 kg

FRISSESSÉGI GARANCIA

kb

 6 265 Ft 5 990 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

HúsSzabóság Marhanyakfilé

Tisztított, csont nélküli marha nyak hús, általában darabolt vagy darált formában hasznosítják. Szaftos, omlós húsrész. Remek alapanyag pörköltnek, tokánynak, gulyásnak, vagdaltnak, valamint nagyon finom leves készülhet belőle. Kiváló márványossága révén tépetthús készítésre is tökéletes.

Felhasználási információk

A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Felhasználási javaslat: Az igazi férfiak csilije

Hozzávalók 4 főre

  • 1,5 kg HúsSzabóság marhanyak
  • 1 db HúsSzabóság velős csont
  • 3 db szárított csili
  • 200 g bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 4 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 400 ml marhaalaplé
  • 800 g sűrített paradicsom (olasz passata)
  • 400 g babkonzerv
  • 4 db torillalap
  • 100 g cheddar sajt

Elkészítés

  1. Forraljon vizet és kb. 20 percig főzze benne a szárított chilit. Ha kész, szűrje le, hagyja kihűlni, és vágja csíkokra. Egy nagy, vastag falú edényben pirítsa meg a kockázott bacont, majd a megpirult szalonnát tegye félre egy tányérra. A visszamaradt zsíradékon dínsztelje üvegesre a felaprított hagymát, adja hozzá a chilit, a zúzott fokhagymát, az oregánót, kakukkfüvet, pirospaprikát, köményt és római köményt.

  2. Alaposan keverje össze, és adja hozzá a velőscsontot és a kockákra vágott marhanyakat. Pirítsa körbe a húsokat legalább 10 percig, majd szórja meg kukoricaliszttel és sóval és egy alapos kavarás után mehet rá a passata meg az alaplé, dobja bele a babérlevelet és a szalonnát is, majd lefedve legalább 2- 2,5 órán át főzze az egészet közepes lángon, néha megkeverve, és ha szükséges, némi vízzel pótolja az elfőtt folyadékot. Az utolsó 20 percben adja hozzá a leszűrt konzerv babot, majd kis tálkákba merve eszelt cheddarral és tortillával, esetleg tejföllel tálaljuk.

Termelői információ

Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.

Tárolás

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!

Forgalmazó

Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.

Összetevők

marha

Tápérték: 100 g

Energia536 kJ/128 kCal
Zsír4.5 g
amelyből telített zsírsavak1.9 g
Szénhidrát0.16 g
amelyből cukor0 g
Fehérje21.75 g
0.08 g
Élelmi rost g