Darnyik savanyúság

Darnyik csípős vegyes savanyúság

0,8 kg
859 Ft 1 074 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

80+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A savanyúságokban kivételesen magas arányban találhatóak vitaminok és ásványi anyagok. A savanyú káposzta C-vitamin tartalmáról mindenki hallott (20mg/100g), de valójában minden savanyúság pozitív e téren. 

A vitaminok hatását tovább erősíti az, hogy a probiotikumok az emésztőrendszeren keresztül képesek megnyugtatni az immunrendszert, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni az allergiás tüneteket és a megfázást, növelni az immunrendszer reagálóképességét, és még bizonyos ráktípusok ellen is védelmet nyújtanak. Nem árt tudni, hogy sok vitamin a savanyúság levébe oldódik, így azt is érdemes elfogyasztani.

*A kép illusztráció.

Kiszerelés

Nettó tömeg: 800g
Töltő tömeg: 500g

Termelői információ

A vállalkozás Kft. formájában 1996 óta végzi a savanyúság előállítási tevékenységet, azonban a tulajdonosok ebben az iparágban több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkeznek. Kezdetben a cég főprofilja a káposztasavanyítás volt, azonban csak ezzel a termékkel nem maradhattak volna tartósan versenyben, ezért a vállalkozás termékkörének szélesítése kulcskérdéssé vált a fennmaradás szempontjából. 1984-ben a Csemege Kereskedelmi Hálózat megnyitotta első élelmiszer üzletét Budapesten a Sugár bevásárlóközpontban. Magyarországon először savanyúságot polietilén tasakban itt lehetett vásárolni. Pár éven belül a csemege hálózat tizennyolc üzletében volt kapható a csomagolt savanyított káposzta. 1998-ig a tulajdonosok termelői tevékenységet is folytattak előállítva az alapanyagot a feldolgozáshoz. A savanyúság szezonális jellegéből adódóan nyáron alapanyag termelés folyt, télen pedig feldolgozás. A savanyító üzem alapvetően kétféle terméket állít elő: elsősorban savanyított káposztát, másodsorban pedig különböző zöldségekből készülő savanyúságokat. A klasszikus savanyúságok mellé a cég folyamatosan fejleszt és ötletel más különleges termékek előállítása érdekében. 

Tárolás

Tárolási hőmérséklet: 0-20 °C. Felbontás után lefedve, hűtőszekrényben tárold, és 7 napon belül fogyaszd el.

Forgalmazó

D&D Kft.
2193, Galgahévíz, József A. u. 13.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Savanyított zöldségcsíkok változó arányban
Káposzta
Uborka
Paprika
Sárgarépa
Ivóvíz
Étkezési só
étkezési savak
E260 - Ecetsav
E330 - Citromsav
tartósítószerek
E211 - Nátrium-benzoát
Kálium-szorbát
Szilárdító anyag
E509 - Kalcium-klorid
Antioxidáns
kálium-metabiszulfit
Édesítőszer
Nátrium-szacharinát
chili aroma

Tápérték: 100 g

Energia88 kJ/21 kCal
Zsír0.2 g
amelyből telített zsírsavak0.2 g
Szénhidrát2.8 g
amelyből cukor2.8 g
Fehérje0.8 g
2.06 g
Élelmi rost2.1 g

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.