Mészáros Borház
Mészáros Rose Classic
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Szekszárdi Rose Classic
A bor alapanyagául szolgáló szőlőt minden évben korán szüretelik (augusztus végén-szeptember elején), nem teljesen érett állapotban. Ez azért szükséges, hogy megőrizhessék a savakat, az aromákat és ezáltal könnyed, friss, illatos borokat készíthessenek. A leszedett szőlőt gyorsan feldolgozzák, bogyózzák és préselik, préselésnél rövid ideig áztatják. A színanyagok kevésbé oldódnak ki a szőlő héjából, ezért lesz a színe világos, rózsaszín, vöröshagymahéj szín. A kipréselt mustot először megtisztítják, majd 14 napig 14-15 ºC-on erjesztik. Ez az alacsony hőmérséklet is arra szolgál, hogy megőrizzék a friss gyümölcsízeket, zamatokat, intenzív illatokat. Erjedés után frissen palackozzák a borokat, hogy továbbra is megőrizzék palackba zárva a bor frissességét, üdeségét, zamatait, hiszen ez a Rosé bor lényege.
Leírás
A Mészáros Pál Rosé illata határozott, tiszta és intenzív, benne sok gyümölcs és elegancia, ízében friss, kifejezetten üdítő hatású. Remek savakkal és díszítő ízekkel bír.
Felhasználási javaslat
Gazdag íz- és illatvilága jó kísérője könnyű ételeknek és baráti beszélgetéseknek egyaránt. Fogyasztását 10-12 ºC-on ajánlják.
Termelői információ
A Mészáros Borház egy 120 éves családi pince, amely jelenleg is a Mészáros család birtokában van. Több kitüntetéssel is büszkélkedhetnek, például 2012-ben a Mészáros Borházat választotta az Év Pincészetévé a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége. 2016-ban a Magyar Bor Akadémia döntése alapján Mészáros Pál lett az Év Bortermelője, szintén ebben az évben nyerte el a Mészáros Borház a “Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka” díjat is.
"Dédapámig tudok visszaemlékezni, bár a nagyszüleim, szüleim is, mindenki szőlővel, borral foglalkozott. Dédapám volt a legsikeresebb, ő már akkor 3-4-szer átjáratta a szőlőt, válogatásborokat készített. Sőt, volt olyan darálója, ami bogyózott is. Dédapám jó borász és szőlész is volt. Hegybíró is volt, ezért a nagyanyámat úgy anyakönyvezték, hogy Soós Julianna, a hegybíró lánya." - Mészáros Pál
Tárolás
Napfénytől védett száraz, tiszta, hűvös helyen.
Forgalmazó
Mészáros Borház Kft
7100 Szekszárd
Kossuth Lajos utca 26
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Cuveé |
Tápérték: 100 g
Energia | kJ/ kCal |
Zsír | g |
amelyből telített zsírsavak | g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |