Don Camillo

Don Camillo Mini görögdinnye, lédig

kb. 3,74 kg
Prémium minőség
Jelenleg nem elérhető
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A dinnyének számos előnyös tulajdonsága van: 90% -ban vízből áll, ami nagyon jóllakóvá teszi őket annak ellenére, hogy alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökről van szó. 
Magas mennyiségű vasat tartalmaznak, amely segíti a vérszegénység elleni küzdelmet, valamint foszfort és kalciumot, amelyek a csontok egészségének elengedhetetlen elemei. Ezenkívül magas béta-karotin szintjük segíti a testet a melanin termelésében.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

Ázsiában őshonos gyümölcs, rengeteg fajtája létezik, melyek színükben és ízükben is különböznek egymástól. Általában 15-25 cm-es nagyságúak és enyhén hosszúkásak. 

Érzékszervi jellemzők

  • Külseje csíkos, belseje élénkpiros, fekete magvakkal.
  • Finom illat.
  • Édes és frissítő.

Felhasználás

Többnyire nyersen szokás fogyasztani, önmagában, vagy gyümölcssaláta részeként, pármai sonkába csomagolva pedig kitűnő előétel. Magas cukortartalma miatt fogyasztása cukorbetegek számára csak kis mennyiségben ajánlott.

Termelői információ

A Don Camillo-t 2005-ben alapították, Brescello szívében. Eleinte csak dinnyét és görögdinnyét , de a későbbiekben a nagy sikernek köszönhetően már mantovai sütőtököt és szirakuszai cukkinit is elkezdtek termelni. A vidékhez fűződő mély kötődés, a mezőgazdaság iránti szenvedély és a gyümölcs iránti szeretet készteti őket a növekedésre. 2018-ban bővítették profiljukat a narancs és klementin termelésével. 

Több mint 40 termelő gazdasággal rendelkező termelői szervezet, akiknek közös a szenvedélye és közösek a céljai annak érdekében, hogy minden egyes termék esetében a legmagasabb minőségi színvonalat tartsák fenn, fajtától vagy eredettől függetlenül. Raktáraik napelemekkel vannak felszerelve, maguknak termelik a tevékenységükhöz szükséges áramot.

Csomagolásuk azért is környezetbarát, mert nem tartalmaz olyan műanyagot, amely a gyártási ciklusaikban nem újrafelhasználható, és az egyszer használatos műanyag felhasználás minimalizálása érdekében a csomagolások nagy része kartonból és komposztálható szalagból készül. 

Tárolás

Rendkívül magas víztartalma miatt (90 %-os) könnyen megromlik, azonban a hűtőszekrény gyümölcsös rekeszében tartva kb. 1 hétig eláll.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.