Vöröshagyma, csomagolt

1 kg
559 Ft 559 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: Ausztria, Hollandia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A hagymafélék a hazai gasztrokultúra szerves részét képezik már évszázadok óta, és nagyon sok hagyományos magyar étel fontos alapanyagaként szolgálnak. Főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. Ráadásul nagyon egészségesek is.

Érdekessége

Egyike a legősibb termesztett növényeinknek, szinte az egész világon termesztik és fogyasztják az Ázsiából származó fűszernövényt. Századok óta alkalmazzák gyógyászati célokra a vöröshagymát külsőleg és belsőleg is.

Egy közepes méretű hagymában 44 kalória található, és benne van a napi C-vitamin szükségletünk 20 százaléka. Emellett taláható benne B6-vitamin, folsav, kálium, és mangán is. Ezen felül nagyon sok benne az antioxidáns. Az antioxidánsok a hagyma külső rétegeiben koncentrálódnak. 

Felhasználás

Elsősorban levesek, főzelékek, húsételek ízesítésére használhatjuk, de önálló ételeket is készíthetünk belőle és salátákhoz, hidegkonyhai ételekhez, savanyúságokhoz is számos módon hozzátehetjük. 

Franciás, pikáns étel a hagymaleves vagy a rántott hagyma - ezeknek egyáltalán nincs erős szaguk, úgyhogy bátran fogyaszthatók.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 10-20°C között tárolandó, több hónapon át megőrzi frissességét.

Forgalmazó

Kifli.hu shop Kft.
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.