Home chef

Home chef Hollandi mártás

250 ml
3 299 Ft 13 196 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

50+ vásárló kedvence

Származási ország: Norvégia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Konyhakész, ízletes, sokoldalúan felhasználható hollandi mártás, amely kiválóan használható mindenfajta halhoz, tengergyümölcséhez és párolt zöldségekhez.

Receptajánló:

Spárga hollandi mártással

Spárga hollandi mártással

Mennyiség: 4-6 adag

Hozzávalók a spárgához:

  • 1,5 kg fehér spárga
  • 500 g zöld spárga
  • 120 g porcukor
  • 1 evőkanál só
  • Egy kevés citromlé
  • Burgonya vagy fehér kenyér köretként, ízlés szerint

A spárga elkészítése

  1. A fehér spárga fás részét hámozást követően távolítsd el. A zöldet nem szükséges meghámozni, elegendő levágni a leveleit a szárról. A fehér és a zöld spárgát külön-külön kösd csomóba.
  2. Egy magas falú edényben forralj fel 3 liter vizet a porcukor és ízlés szerinti só hozzáadásával. Tedd bele a spárgát: a zöldet 5, a fehéret 10 percig szükséges főzni, hogy megpuhuljon. Főzést követően helyezd őket előmelegített tányérra, és bontsd fel a csomót. A hollandi mártás egy részét öntsd rá. A mártás többi részét külön tálald egy kis tálban.
  3. Főtt burgonyával vagy fehér kenyérrel a legfinomabb!

TIPP

Hámozd meg a spárgát burgonya- vagy spárgahámozóval. Kezdd a „fejénél”. A fás rész eltávolításához nem lesz szükséged késre: ha meghajlítod a spárgát, a fás résznél fog eltörni. Érdemes a letört részeket is félretenni, mert levesben nagyon finom összetevő.

A spárga fejét főzéskor érdemes kihagyni a vízből: a főzővíz ne lepje el teljesen a spárgát, csak a főzés legutolsó 1 percében engedd a víz alá, hogy az is megpuhuljon.

Felhasználási javaslat

Kiváló párosítás tenger gyümölcsivel, illetve párolt spárgával.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tárolandó.

Forgalmazó

T. Nagy Tamás Kft.
1102 Budapest,
Liget utca 46.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Zöldség alaplé
Ivóvíz
Hagyma
fehérborecet
Petrezselyem
tárkony
Kakukkfű
babérlevél
Fehérbors
Vaj
szőlőmagolaj
Tojássárgája por
Módosított tápiókakeményítő
E1442 - Hidroxipropil-dikeményítő-foszfát
Citrompüré
Fehérbor
Sűrítőanyag
E415 - Xantángumi
Ételfesték
E160a - Karotinek
Összes megjelenítése

Tápérték: 100 g

Energia1598 kJ/382 kCal
Zsír40.6 g
amelyből telített zsírsavak14.4 g
Szénhidrát4.2 g
amelyből cukor1.4 g
Fehérje1.5 g
0.9 g
Élelmi rost g

Allergének

Tojás
Tej
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.