Hutesa

Hutesa Zöld magozott olívabogyó

400 g
2 239 Ft 5 598 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

50+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Spanyolország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Magozott olajbogyó

Az olajbogyót először Görögországban, valószínűleg Kréta szigetén termesztették kb. Kr. e. 3500-ban. Észak- Afrikába és Kis-Ázsiába a föníciai kereskedőkön keresztül jutott el. Az egyiptomi királysírokban is találtak belőle. A misszionáriusok elvitték az Újvilágba is.

Először Kaliforniában vált ismertté, ahol kb. 200 éves példányok találhatóak az olajfákból, míg Európában nem ritka a 300-500 éves sem. Sőt! Izraelben, az Olajfák hegyén azt tartják, hogy az ott lévő olajfák már Jézus idejében is megvoltak, tehát több mint 2000 évesek. Mindezek ismeretében láthatjuk, hogy az olajfák igen hosszú életűek.

Egészség

Az olajbogyó, a benne lévő egyszerű zsírsavaknak köszönhetően lassítja az öregedést, gyógyítja a reumát, a cukorbetegséget, és javítja az ellenálló képességet is.

A-, D-, E-vitamin- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően fontos antioxidáns-forrás. Nyugtató hatású anyagok is találhatók benne, melyek stressz esetén jó hatással lehetnek szervezetünkre. Jót tesz a májnak, a bélrendszernek és az izmoknak, megkönnyíti a szív munkáját.

Felhasználás

Az olajbogyó a mediterrán konyha elengedhetetlen alapanyaga. Nyersen és főzve is használhatjuk ételeinkhez ragukba, köretekhez, salátákhoz, de salátaöntetekhez is kiváló. Az olajbogyó kihagyhatatlan a görög salátából, de finom csak úgy magában csipegetve is. 

Termelői információ

A Hellas-Invest Kft. 2008-ban alakult a tulajdonosok görög származásából eredően, eredeti görög élelmiszerek magyarországi forgalmazásával. Az általuk képviselt görög gyártók minőségi alapanyagokból, a szigorú élelmiszer biztonsági követelményeknek megfelelve készítik a hamisíthatatlan tradicionális görög ételeket. Mára már nem csak görög, hanem spanyol, olasz, mexikói és thai gyártók kiváló termékeit is forgalmazzák.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen. Felbontást követően hűtőszekrényben tárolandó és 15 napon belül elfogyasztandó.

Forgalmazó

Hellas-Invest Kft.
2045 Törökbálint
Raktárvárosi út. DEPO, II-es kapu


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

zöld olívabogyó
Ivóvíz
Étkezési só7 %
savanyúságot szabályzó anyag
E270 - Tejsav

Tápérték: 100 g

Energia590 kJ/141 kCal
Zsír15 g
amelyből telített zsírsavak2 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje0.9 g
4 g
Élelmi rost g