Vivino szolgáltatás értékelése

Etyeki Kúria

Etyeki Kúria Sauvignon Blanc Etyek-Buda 2022

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
3 799 Ft 5 065 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Véget vetünk a pazarlásnak!

Vásárold meg a lejáratközeli, de még kiváló minőségű élelmiszereket jelentősen alacsonyabb áron, és segíts nekünk csökkenteni az ételpazarlást!

Ez az intenzíven zöld illatú, friss savakkal, erőteljes, mégis elegáns, hosszú és meggyőző lecsengéssel rendelkező fehérbor kitűnő kísérője fehér húsoknak.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 12,5%-os alkoholtartalmú.
  • Etyek- Budai borvidékről.
  • Ajánljuk csirke és halak mellé.

A Sauvignon Blancró

A chardonnay világszerte ismert szőlőfajta, minden szőlő- és bortermelő országban ismerik és termesztik. Bogyói kicsik, gömbölyűek, fehéres zöldek, enyhén hamvasak, feketén pontozottak, vastag héjúak, lédúsak és ropogósak. Fürtje kicsi, hengeres, kissé vállas, közepesen tömött. Korán fakad és virágzik, szeptember közepén érik. Megbízhatóan terem. A cukortartalma még a gyengébb évjáratokban is eléri 17 mustfokot, jó évjáratokban meghaladhatja a 20 fokot is. Bora karakteres, finom savszerkezetű, kitűnő pezsgőalap lehet.Üde, friss és érlelt formában egyaránt elegáns, kedvelt termék.

Leírás

Száraz fehérbor.

Termékinformáció

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

Az Etyeki Kúria Borászat 1996–ban alakult az etyeki Öreghegyen 2 hektár szőlőterülettel. Hamarosan a borvidék vezető borászata lett. Négy évvel ezelőtt a 150 éves sváb pince fölött megépült egy korszerű feldolgozó és a hangulatos borkóstoló helyiség. Az Alcsútdobozon több lépcsőben végzett szőlőtelepítéseknek köszönhetően a termőterület elérte a 27 hektárt, és további 5 hektár telepítése van folyamatban. Az Etyek – Budai borvidéken elsőként telepített Pinot Noir szőlőből készült bor számos világszínvonalú kitüntetést hozott a pincének.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

szulfitok