Kifli Bisztró

Zsidai Sólet ropogós kacsacombbal 2 főre (850g)

2 fő

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 4 NAPIG

Prémium minőségÚjdonság
Elfogyott. Várható pénteken.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Kiszállítás a küszöbödig? Természetesen, nálunk ez alap!

Élvezd az akár 15 perces időablakon belüli kiszállítást. Az egyes tételektől az igazán nehéz ládákig. Mosollyal együtt :)

Sólet ropogós kacsacombbal a Zsidai Home-tól 850g

A sólet igazi őszi/téli „comfort food”, melynek nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. A Baltazárban általában ropogós kacsacombbal készítjük (kizárólag magyar, alföldi kacsából), de mint minden sóletnél, itt is a legfontosabb, hogy maga a sólet lassan, megfontoltan, szinte komótosan készüljön el. Ezt a részt vállaljuk mi, neked már csak 10 percre lesz szükséged és az asztalra is kerülhet ez a zsidó klasszikus.

Felhasználási javaslat

A légkeveréses sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. A kacsát vedd ki mihamarabb a hűtőből, a legjobb, ha szobahőmérsékletűvé válik, mire bekerül a sütőbe. Vegyél elő egy tepsit és a zacskókat a vágd ki. A kacsát tedd a tepsire és a zacskóban lévő fűszeres vajjal locsold meg, ettől csak zaftosabb és ízesebb lesz (ezért is fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a kacsa és a mellete lévő dzsúsz, így könnyebben kijön a zacskóból – használhatsz ecsetet is, hogy tényleg mindenhová jusson a vajból).  10-12 percig süsd a sütőben. A sóletet öntsd egy lábasba, kicsit keverd meg, majd kezdd el melegíteni közepes lángon. Ha sűrűn szereted, maradhat így, ha kicsit folyósabban, akkor egy kis vizet adj hozzá. 6-7 percig melegítsd, közben gyakran kevergetve.

Tipp: A sóletet tradícionálisan főtt tojással tálalják. Ha van lehetőséged, főzz meg egyet hozzá és kettévágott tojást helyezd a sólet tetejére, a kacsa mellé.

Felhasználási javaslat mikróban

A kacsa elkészítéséhez mindenképpen hagyományos sütő szükséges.

 

Zsidai Home - stílusos éttermi gasztronómia otthon.
 
A Zsidai éttermek közel 40 éve szívvel-lélekkel szolgálják a magyar és a hazánkba látogató vendégeket.
Tapasztalt séfjeikkel azon dolgoznak, hogyan lehet a Michelin Guide által is ajánlott éttermeikben kapható csúcsminőséget az otthonokba is eljuttatni úgy, hogy minőségi romlás ne történjen az étel kiszállítása során. Így jött létre a Zsidai Home.
 
Éttermeik kedvenc fogásait 95%-osra készítik el, a befejezés lesz otthon a Te feladatod, mely csupán pár percet vesz igénybe. Itt sem hagynakk egyedül, mindenhez pontos leírást és video bemutatót is kapsz.
 
A Zsidai Home-mal mindig stílusos, friss és forró étel kerül az asztalodra, tányérra tálalva pont úgy, mint éttermeikben.
 
A Zsidai Home ételek elkészítésekor is friss és az étteremben is használt alapanyagokat használják fel és azonos korszerű, az éttermekben is használt technológiákat alkalmazzák.
 
Büszkék arra, hogy ételeik tartósítószer és adalékanyag hozzáadása nélkül készülnek és a fenntarthatóság érdekében 2 fős adagonként, környezetkímélő barna kartondobozba csomagolják.
 
Ismerd meg az éttermi minőségű otthoni étkezés fenntartható módját!
 
Ahogy az ikonikus séf, Charlie Trotter mondta: "A főzés művészete az egyik legbensőségesebb dolog, amit tehetünk egymásért."

Hogyan működik?

Tárolás

Hűtőben tárolandó. A zacskókból való kibontás után egy napon belül fogyassza el. 

Fenntarthatóság

A Zsidai Home a klasszikus, „azonnali” éttermi házhozszállítás környezettudatos, gazdaságilag is fenntartható, minőségi és elérhető alternatíváját dolgozták ki. A hagyományos éttermi házhozszállításhoz képest nagyságrendekkel kevesebb és környezetbarátabb csomagolóanyagot használnak.  Az ételeik nagy része a csomagolással együtt készíthető el, így próbálták minimálisra csökkenteni az otthoni mosogatást és ezzel a víz-, vegyszer- és energiahasználatot. 
 
A Zsidai Home ételeket tartósítószer és adalékanyag hozzáadása nélkül készítik, ennek ellenére a hűtőben legalább egy hétig eltarthatók az alkalmazott vakum csomagolás miatt. A több napos eltarthatóság és a 2 adagos kiszerelés miatt a kiszállítási sűrűség is csökken, így a kiszállítás karbon lábnyoma is a hagyományos házhozszállítás töredéke.

Gyártó

Opera Gasztronómia Kft.
1014 Budapest, Nándor utca 9.

 


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 4 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

száraz bab
füstölt kacsamellkacsamell
kacsacomb
kacsazsír
Vöröshagyma
Fokhagyma
Tojás
marha
libazsír
Vaj
Petrezselyem
fűszerpaprika
Feketebors
Kakukkfű
babérlevél
E415 - Xantángumi
E330 - Citromsav
E202 - Káliumszorbát

Tápérték: 100 g

Energia1329 kJ/321 kCal
Zsír27 g
amelyből telített zsírsavak7.3 g
Szénhidrát5.2 g
amelyből cukor0 g
Fehérje14 g
1.1 g
Élelmi rost1.4 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Zeller
Nyomokban tartalmazhat:
Tej
Diófélék
Mustár
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.