Alnatura
Alnatura BIO Árpa
500 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Alnatura árpa
Levesekhez és pörkölthöz, a fűszeres saláták és az édes rakott ételek elkészítéséhez - az árpa felhasználása igen sokoldalú. Az árpa - más néven gyöngy árpa - előállításához az egész gabonát őrlik és csiszolják. Az Alnatura árpát Ausztriában termesztik az ökológiai irányelvek szerint.
Felhasználási javaslat - Árpa rizottó
Elkészítési idő
1 óra.
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez:
- 100 g rukkola
- 250 g árpa
- 2 szár kakukkfű
- 2 babérlevél
- 250 ml száraz fehérbor
- 80 g parmezán sajt
- 125 g mascarpone
- 5,50 evőkanál olívaolaj
- 150 g cékla (vákuumzáras csomagolásban)
- 1 teáskanál só
- 0,25 ek őrölt fekete bors
- 2 evőkanál zöldségalaplé (por)
- 1 liter forró víz
- 2 mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Készíts püréket - Válogasd ki a rukkolát, mosd és szárítsd meg. Tarts meg néhány levelet, pürésítsd a többit egy magas keverőtálban 3 evőkanál olivaolajjal egy botmixer segítségével, majd tedd félre. Nagyjából vágd fel kockára a céklát és pürésítsd 1 teáskanál olívaolajjal. A püréket kevés sóval és borssal ízesítsd.
- Főzd meg a rizottót - Készíts zöldségalaplevet vízzel a csomagoláson található utasításoknak megfelelően, és tartsd melegen. A medvehagymát és a fokhagymát pucold meg, vágd apróra és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajjal közepes lángon kb. 3 percig párold. Mosd meg a kakukkfüvet, rázd szárazra, és adj hozzá árpát, babérlevelet, sót, borsot és párold kb. 2 percig. Locsold meg fehérborral, és keverés közben kissé csökkentsd a hőmérsékletet. Amint az árpa felszívja a folyadékot, fokozatosan adagold a rizottóhoz az alaplevet, állandó keverés mellett. Hagyd a rizottót összesen kb. 30 percig főlni, majd fedd le, kapcsold ki a lángot és hagyd 15 percig pihenni. Amikor az árpa megpuhult, távolítsd el a kakukkfű ágakat és a babérleveleket.
- Ízesítsd a rizottót és tálald - Reszeld le a parmezánt, és a mascarponéval együtt keverd bele a rizottóba. Tálald a püréket a rizottótól külön. Tálalás előtt ízesítsd a rizottót sóval és borssal. Fogyasztás előtt keverj az általad kiválasztott püréből a rizottódba. Díszítsd a zöld rizottót a megmaradt rukkola levelekkel.
Termelői információ
Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig - az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.
Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.
Tárolás
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Árpa |
Tápérték: 100 g
Energia | 1466 kJ/346 kCal |
Zsír | 1.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.3 g |
Szénhidrát | 71 g |
amelyből cukor | 3.4 g |
Fehérje | 10 g |
Só | 0.01 g |
Élelmi rost | 4.6 g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Nyomokban tartalmazhat: |
Szójabab |
Szezámmag |