Bio-Csiri

BIO Póréhagymacsíra

50 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

BIO
1 099 Ft 21 980 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Az apró magocskákból hatalmas erővel tör elő az új élet, és magában hordoz minden olyan alkotóelemet amire a kifejlődő növénynek szüksége lesz.

Napjainkban egyre több figyelem irányul az egészséges táplálkozásra,illetve egyre többször hallhatunk csírákról és azok pozitív élettani hatásairól. A csírák segítenek feltölteni szervezetünk vitamin készleteit, valamint az anyagcserénkre is jó hatással vannak

A póréhagymacsíra a hagymákra jellemzően számos pozitív hatással rendelkezik, csökkenti a koleszterin szintet, erősíti az immunrendszert, kiemelkedő fertőtlenítő hatású valamint idegrendszerünket is erősíti.Enyhe hashajtó hatással is rendelkezik. Olyan vitaminokkal rendelkezik mint az A-, B-, C- és E-vitamin és ásványi anyagokkal mint a kalcium, foszfor, kén, vas és a magnézium.

*A kép illusztráció.

Termelői információ

A Bio Csiri csírák ökológiai gazdaságból származnak és  rendszeresen ellenörzött, élelmiszerhigéniani körülményeknek megfelelően termelik a  friss, konyhakész csírát. Legfőbb céljuk, hogy széles körben megismertessék és megkedveltessék ízletes csíráikat a magyar és külföldi fogyasztóikkal, illetve nagyobb szerepet kapjanak a mindennapi táplálkozásunkban.

Érdekessége

A mag ősidők óta az új élet kezdetét szimbolizálja, épp ezért hatalmas tisztelet övezte már az ókorban is. Ekkoriban a sírokba csírázó gabonát temettek a halottak mellé, ezzel is szimbolizálva az újjászületést, Ázsiában pedig már időszámításunk előtt 3000-ben is csíráztattak a gyógyászatban betöltött szerepe miatt. 

Felhasználása

Fogyaszthatjuk magában, szendvicsekben, salátákban, de remekül használható, húsok, halételek ízesítőjeként, fantasztikus ízűvé teszik a leveseket, tojásételeket, illetve köretek díszítője, ízesítője is lehet közvetlenül tálaláskor. Lágy, kevésbé erős hagyma íze és különleges aromája egyedivé tesz bármilyen fogást.

Tárolás

2-6 °C fok között tárolandó.

Forgalmazó

Ökovital Kft.
1118 Budapest, Villányi út 93.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.