• Kedves Kiflis! Rendelj kedden vagy szerdán (legkésőbb csütörtöki átvétellel), és amennyiben fizettél szállítási díjat, kreditben jóváírjuk a fiókodban utólag, 72 órán belül.

Vivino szolgáltatás értékelése

Vylyan Macska Portugieser 12%

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 1 990 Ft 2 653 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

A Portugiesere mindent hoz, amiért e fajtát szeretjük: Szomjoltó, kedves, simulékony, dorombolós, behízelgő. Bársonyossága és lágyabb tannin tartalma miatt minden nap jólesik – mint egy simogatás. Friss, tiszta, fajtajellege tele van meggyes, szilvás gyümölcsösséggel, finom fanyarsággal és fahéjas lecsengéssel. A borvidék legjellemzőbb fajtája, a Portugieser a macska szerepét kapta az Ördögszántotta hegy legendájából.

Alkalmazkodva a fajta adottságaihoz, az élénk gyümölcsösség érdekében a leszüretelt szőlő héjon tartása rövid ideig, 13- 14 napig tartott, 28-30°C körüli hőmérsékleten. Az almasav bontása tartályban, majd az érlelés tartályban és ászokhordóban történt.

 

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 12%-os alkoholtartalmú.
  • Villányi borvidékről.
  • 100%-ban Portugieser szőlőből.
  • Az egyszerűbb magyar konyha ízeihez, s  olasz tésztaételekhez ajánljuk.

Leírás
Villányi védett eredetű száraz vörösbor.

Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó. 

Termelői információ
A borvidéken általános pincemodellel szemben a Vylyan Vinum Borászat a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeik szívében alakította ki a birtok központot – ezzel is kifejezve a termőhelyhez, szőlőültetvényekhez való kötődésüket. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűzték ki célul. A régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmazták újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak a szőlőben. A 1992 és 2004 között telepített, 120 hektáros, déli, dél-keleti tájolású, 7000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényeiktől visszafogott mennyiséget (átlagos terhelés 40 hl/ha) és szép, érett termést várnak.

Szüretről szüretre a szőlő és az évjárat sajátosságait szem előtt tartva alakítják borkészítésüket, állandó receptúrájuk nincs. Nevelgetik a szőlőt, mint a gyermeket, segítik abban, hogy kiteljesedhessen. A szüretkor beérkező szőlő többszöri válogatáson megy keresztül. Az érlelés magyar és francia tölgyfából készült 225 literes hordókban, valamint 15 gyönyörű ászokhordóban történik. Fajtától és évjárattól függően a vörösborok 12-18 hónapot hordóban töltenek, majd minimum 3-4 hónapos palackos érlelés után kerülnek ki a pincéből.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Ernőker Kft.

4735 Szamossályi,

Kossuth utca 37. 


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.