Vivino szolgáltatás értékelése

Laposa Apukám Világa Olaszrizling 2020

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 5 600 Ft 7 467 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Származási ország: Magyarország,

Vulkanikus jegyek, ászok hordó, fajtajelleg: minden, ami komolyan Badacsony. A tulajdonos édesapja ízlése szerint készült Olaszrizling, igazi nosztalgikus tétel, mely összehozza az embereket. Egy palackban: dr. Laposa József, a bor ihletője, Csiszár Jenő, a bor névadója és Somogyi Győző festő, családi barát, a bor arculatának megalkotója. „Ez a bor a régi nagy borokat képviseli, magasabb alkohollal, tartalmas, érett ízvilággal és a Badacsonyra jellemző, összetéveszthetetlen lágysággal. Céljuk vele, hogy megmutassák a termőhely adottságait. A bor alapanyaga a Laposa szülők első saját területéről, a Badacsony déli lejtőin fekvő Olaszrizling-tábláról származik. Érett, klasszikus tétel, illatában főleg aszalt gyümölcsök jelennek meg, ízében hosszú, markáns lecsengéssel.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 13%-os alkoholtartalmú.
  • Badacsonyi borvidékről.
  • Ajánljuk szárnyasok, tészták mellé.

Leírás

Védett eredetű száraz fehérbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. 

Termelői információ

Családjuk alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. A borok köré épültek a vendéglátóhelyek, ahol a kóstolók mellett izgalmas ízekkel és programokkal várnak minden Badacsonyba látogatót egész évben. Badacsony központjában, a Hableányban karnyújtásnyira készülnek a borok a látványborászatban, ahol a tartálytérben túra közben mutatjuk be a borkészítés fázisait – a pincében már pezsgőüzem is helyet kapott. A Laposa Birtok teraszán a Badacsony oldalában kóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul eléd.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Laposa Birtok Kft.
8261 Badacsony,
Bogyay Lajos u. 1.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.