Vivino szolgáltatás értékelése

Gere

Gere Tamás Rosé Cuvée 2022

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 2 239 Ft 2 985 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Behízelgő illattal és szép savgerinccel találkozunk, mely kellő tartást biztosít, hogy mindig friss és üde bor kerüljön a pohárba. Stílusában inkább az érettebb gyümölcsökre jellemező íz világ jelenik meg. Ennek ellenére a ribizlis jegyek és a piros bogyós gyümölcsök kerülnek előtérbe, melyhez csipetnyi rózsa is társul. Elegáns, mégis könnyed, harmonikus rosé.

Jellemzők

  • Rosébor.
  • 11,5 %-os alkoholtartalmú.
  • Villányi borvidékről.
  • Portugieser, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Kadarka, Syrah, Cabernet Sauvignon szőlőkből.
  • Ajánljuk aperitifként, halak, könnyed saláták mellé.

Leírás

Rosébor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.

Termelői információ

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet és kitanulván a borászati fortélyokat, szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott. Ezután fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Évjárat

 Az év eleji korai felmelegedést egy visszahűlés követett, ami rányomta a bélyegét a tavaszra. A virágzási időszakban is maradt a hűvös, csapadékosabb idő, mely következtében majd 1 hónappal elcsúsztak az érési periódusok. A nyár extrém meleggel és kevés csapadékkal köszöntött be, minek köszönhetően a szüretre a szőlő behozta a lemaradást. A szüret már normál időben kezdődött (augusztus 23.) és a megszokott tempóban haladt. A szeptemberi csapadék a késői fajtáknak kedvezett, így ezek a fajták tovább kint maradhattak. A szüretet október végén fejezték be. Minőségét tekintve szép évet zártak.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

GERE TAMÁS PINCÉSZET KFT.
7773 Villány, Diófás utca 1.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.