Kastélyosdombói

Kastélyosdombói Aranya - Füstölt trappista jellegű sajt

150 g
Termelői
1 899 Ft 12 660 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Szabadtartású tehenek tejéből nyugodt, vidéki körülmények között készült prémium minőségű füstölt trappista jellegű sajt. Hagyományos füstöléssel keményfa forgács elégetésével füstölik, amihez görögszéna magot is használnak. Érdekessége, hogy füstáteresztő fóliába csomagolják, így csak a füstöt engedi át. Ez a fólia megakadályozza, hogy a kátrány-anyagok lerakódjanak a sajt felületére.


A natúr félkemény sajtot félérett állapotban füstáteresztő fóliába csomagolják. A füstáteresztő fólia csak a füstöt engedi át, megakadályozza, hogy a kátrány-anyagok lerakódjanak a sajt felületére. A sajtokat a gyártó saját füstölőjében hagyományos füstöléssel keményfa forgács elégetésével füstölik, amihez görögszéna magot is használnak. A görögszéna magok illata erős, aromás, az ánizsra emlékeztető, ettől lesz a sajtnak különleges, karakteres íze. Már őseink is használták füstöléskor, felismerve a gyógynövény jótékony hatásait. Füstölés után a sajtokat azonnal zsugorfóliába csomagolják, hogy a füstös íz minél előbb átjárja a sajt belsejét is.

Tálalási javaslat

Igazi desszertsajt, sajttálak, hidegtálak kiváló alapanyaga. Karakteres ízét leginkább a Chardonnay, az Édes Szamorodni, a késői szüretelésű Hárslevelű, vagy a tannin gazdag Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc emeli ki.

sajtmuhely.hu

A Kastélyosdombói Sajtműhely története az évszázados hagyomány, a 21. századi technológia és a valódi társadalmi szerepvállalás kivételes találkozása. A 300 fős Somogy-megyei falucskában található egykori Erdődy kastély gazdaságát az Ökumenikus Segélyszervezet 2013-ban keltette életre: egyedülálló programot hirdetett lakhatásukat elvesztett családok számára, akik a kastély újraéledő gazdaságában tanulva és dolgozva kezdhetnek új, önálló életet. A Kastélyosdombói Sajtműhely kicsi, ám a legmodernebb technológiával felszerelt üzem, ahol nem tömegtermelés folyik: kis mennyiségben előállított, prémium minőségű kézműves tejtermékeket készítenek.

Tárolás

Hűtve tárolandó

Forgalmazó

Supp.li Kft.
5000 Szolnok, Hild Viktor utca 5. 6. em. 51.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 41 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 10 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Tápérték: 100 g

Energia1346 kJ/323 kCal
Zsír24 g
amelyből telített zsírsavak18.5 g
Szénhidrát g
amelyből cukor1.5 g
Fehérje g
g
Élelmi rost g