Vivino szolgáltatás értékelése

TR Művek

TR Édes fehér Tokaji bor

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
4 899 Ft 6 532 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

60+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Tokaji BIO édes fehér bor

300 literes tölgyfahordóban érlelt bor 8 hónapon keresztül. űkönnyed savasságával egy friss, légies, mindennapok édes bora. Izjegyekben megtalálható a friss barack, maracuja, alma. 

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

TR Édes késői szüret 2019, édes fehér bor, BIO

Termékleírás

Könnyed gyümölcsös ízvilágú mindennapok természetesen édes bora. Ökológiai (bio) szőlőművelés és borkészítés.

A készítésről:

A szőlőben kb. 1-1,5 kg-os tőketerheléssel dolgoznak. 2019. október közepén/végén botritiszmentes, töppedt szőlők kézi szüretelése. Gyengéd egész fürtös préselés és spontán erjesztés acéltartályban. Az egész mennyiséget 300 literes zempléni Kádár tölgyfa hordóban érlelték 8 hónapon keresztül. 76 g cukortartalmának és friss savainak köszönhetően egy könnyed, gyümölcsös mindennapok édes bora. Ezzel a késői szüretelésű borral igyekeznek megmutatni Tokaj potenciálját a természetes édességre és egyben könnyedségre.

Termőterület: Tállya, Palota-dűlő

Ételpárosítási javaslatunk:

Ajánljuk önmagában kortyolgatva vagy egy desszert élénk párosaként. Nagyon izgalmas párosítás ázsiai csípős ételekkel, vadakkal, faszénen grillezett sajttal, zöldségekkel.  

Termelői információ

TR Borászat Tokaj - Bio butikborászat a Tokaj Régióban.

Anikó, Pali, Dénes és Jani - a TR csapata. 2013-óta a Tállyai Palota-dűlő 3.5 hektáros területéről hozzák el nektek palackba zárva a tokaji terroirt. 2020-tól pedig ökológiai (bio/organikus) tanúsítvánnyal is rendelkeznek mind a szőlőművelés, mind a borkészítés terén. A környezet biológiai sokféleségének megteremtésére és fenntartására törekednek. Nem használnak felszívódó kémiai növényvédő szereket, kizárólag kontakt termékeket melyek erősítik a szőlő természetes védekező képességét és immunrendszerét.

Boraik stílusban a Tokaj Régiót megújító nagy, száraz fehérborokat követik, fiatalos lendülettel és könnyedebb tónusokkal kiegészítve azokat.

Vulkanikus terület lévén a Palota-dűlő tökéletes ásványosságot ad; a kitettsége pedig kedvez a megfelelő sav-cukor egyensúlynak. Továbbá a Tokaji Régió a természetes cukortartalomról szól, melyet büszkén mutatnak meg az édes kései szüretükben, szamorodniban és aszúban.

Ragaszkodnak a minőséghez, valamint a szőlő fajtajellegét és a termelőterületet legjobban bemutató és megőrző technológia alkalmazásához.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen 15°C alatt, napfénytől védve tárolandó. Felbontás után hűtőben tartandó és néhány napon belül elfogyasztandó.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

furmint
hárslevelű

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.