Blue Dragon

Blue Dragon Rizsecet

150 ml
1 349 Ft 8 993 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárló kedvence

Származási ország: Nagy-Britannia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Blue Dragon Rizsecet
A rizsecet elengedhetetlen összetevője a sushi elkészítésének, mivel összetapasztja a rizsszemeket és különleges, finom ízt ad a rizsnek.

Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és ízfokozót. Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Leírás
Rizsecet.

Felhasználási javaslat
Ahhoz, hogy sushi Su-t készíts belóle, ízesítsd cukorral és sóval. Használhatod saláták, wok ételek és pácok készítéséhez is.

Hozzávalók
30 dkg sushi rizs, 4 dl víz, 3 ek Blue Dragon Rizsecet, 1 ek nádcukor, 1 csipet só, 25 dkg nyers lazac, 1 db kígyóuborka, 1 közepes db piros kaliforniai paprika, 1 dkg zöld kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db avokádó, 1 teáskanál wasabi konzerv, 20 g kíviár, 5 db nori algalap, Sushi gyömbér.

Elkészítés 

  1. A rizst legalább 8-10-szer mosd át, amíg már teljesen tiszta a mosóvíz. Ekkor tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi (nagyjából 4-5 dl). Az egészet forrald fel, majd vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd 15 percig.
  2. A rizsecetet, a cukrot és a sót egy kis tálban keverd össze, majd keverd a kész rizshez – ettől lesz ragacsos. Az ecetes rizst kanalazd át egy nagyobb, lapos tányérra, és várd meg, amíg teljesen kihűl.
  3. A friss lazacot fél centi vékonyan szeleteld fel, a zöldségeket is vágd fel. 
  4. A nori lapot fektesd a bambusztekerőre, és egyenletesen fedd be egy adag rizzsel.
  5. A rizsre tegyél egy sornyi halfilét, majd a zöldségeket és a gyömbért. Amikor mindent rápakoltál, óvatosan, ám szorosan kezdd el feltekerni a sushit a bambuszlap segítségével.
  6. Hagyd 10 percet pihenni a rudakat. Vizezz be egy éles kést, és szeleteld fel vele a sushit. Fogyaszd szójaszószba mártogatva, de akár wasabival, kaviárral vagy savanyított gyömbérrel is kísérheted.

Termelői információ
A Blue Dragon útja az 1970-es években indult Nagy Britanniában, amikor felfedezték, hogy a brit boltokban nincs olyan alapanyag, ammellyel rekreálhatnák az ázsiai konyha ételeinek ízét. Ezért összecsomagolták táskáikat és a Távol-Keletre utaztak, hogy hazavihessék a legautentikusabb és legizgalmasabb ízeket.

Ezt szenvedélyesen csinálják még ma is, Ázsia legtávolabbi pontjaira is elutaznak, hogy megnézhessék, mi készül Pekingtől Bangkokig, így folytathatják az izgalmas termékek és az egyszerűen elkészíthető receptek készítését.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolandó. 

Forgalmazó
Dynamit Kft.
1106 Budapest,
Jászberényi út 41


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

fehér rizsecet99 %

Tápérték: 100 g

Energia78 kJ/18 kCal
Zsír0.1 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát0.9 g
amelyből cukor0.4 g
Fehérje0.2 g
1 g
Élelmi rost0 g