Bács-Zöldért Zrt.
Bács-Zöldért Zöld leves spárga 8-12 mm, csomagolt
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A zöld leves spárga fajtajellegéből adódóan a 17 cm magasság felett hajlamos kinyílni. Ez nem von le a növény élvezeti értékéből.
Ez a tulajdonsága akkor észrevehető, ha még vékonyabb, fiatalabb a spárga, ezért könnyebben kipattannak a szemek.
Energiatartalma alacsony, sok vizet, káliumot és C-vitamint tartalmaz. Széles körben felhasználható, köretnek húsok mellé, levesnek, vagy magában előételnek, esetleg több szálat sós palacsintába csavarva.
A zöldspárga élénk zöld színű, íze intenzívebb, mint a fehéré.
*A kép illusztráció.
Érdekessége
A liliomfélék családjába tartozó évelő növény, megvastagodott hajtását, az úgynevezett spárgasípot fogyasztjuk.
A spárga útja
A spárgaszezon április közepétől június végéig tart, ezért érdemes ebben az időszakban minden lehetőséget megragadni a fogyasztására. A spárga termesztése gondoskodást és türelmet igényel, ugyanígy a betakarítás is, amely eléggé időigényes tevékenység.
Legideálisabb a spárga kézi betakarítása, ami után azonnal lehűtik, válogatják és elosztják. Annak érdekében, hogy a spárga megőrizze legjobb tulajdonságait, a betakarítás után 6 órával már rendelhető, 12 órán belül lehet az asztalodon. A jutalom a nap végén: a frissen betakarított spárga íze, amely kiemelkedően gyengéd, mégis karakteres, hasonlóan a fiatal borsóhoz.
Felhasználás
A finom leveseket készíthetünk belőle, mint például egy vitaminnal tele, könnyed tavaszi spárgakérmlevest.
Recept Javaslat
Spárgakrémleves
Hozzávalók / 4 adag
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db burgonya
- 50 dkg zöldspárga
- 50 g vaj
- 7 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg sajt
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
- A zöld spárga fás, alsó részeit lepattintjuk, a fejeket levágjuk és félretesszük. A szárát feldaraboljuk.
- Egy lábasban a hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk.
- Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és puhára főzzük.
- Egy turmixban krémesre turmixoljuk a levest, majd visszaöntjük a lábasba.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a spárgafejeket, felforraljuk, és tálalhatjuk is, egy kis sajttal megszórva.
Termelői információ
A friss spárgát a több mint 65 éves múltra visszatekintő kecskeméti Bács-Zöldért biztosítja. Magyarország legnagyobb, 200 hektáros ültetvényét hozták létre, melyen közel 2000 tonna prémium minőségű, saját termelésű zöldség-gyümölcs kap helyet. A kecskeméti termelő a hagyományos kertészeti ismereteket kombinálja a legmodernebb mezőgazdaság-tudományi eredményekkel, mely a kiemelkedő minőségű frissáruról már az első falatnál érezhető.
*A kép illusztráció.
Tárolás
Hűtve, 4°C-on tárolva.
Forgalmazó
Bács-Zöldért zrt.
6000 Kecskemét, Borbás tanya 10
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Tápérték: 100 g
Energia | 83.68 kJ/20 kCal |
Zsír | 0.1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 1.8 g |
amelyből cukor | 1.8 g |
Fehérje | 2.2 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | 2.1 g |