Lime, csomagolt

300 g
Nagyszerű ajánlat
799 Ft 2 663 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Brazília,
Tudtad?
Élvezd 100%-os elégedettségi garanciánkat!

Ha valami nem tetszik, kérdés nélkül visszatérítjük a pénzedet.

Termése vékony héjú, mag nélküli, bőlevű, kellemes ízű, visszafogottan savanykás. A citrom közeli rokona, amelynek teljes érettségben is zöldessárga marad a héja amely, sokkal vékonyabb a „hagyományos citroménál”. A gyümölcshús nagyon lédús, illatos és aromásabb a citroménál. Más néven zöld citrom. Délkelet-Ázsiából, Indiából származik, de napjainkban már minden trópusi országban termesztik. A citromhoz hasonlóan magas a C-vitamin tartalma.

Fajta: Tahiti lime

A perzsa lime-ot, más néven Tahiti lime-ot először Perzsiában (ma Irán néven) és Dél-Irakban termesztették nagy mennyiségben. Gyümölcse ovális, tojásdad, hosszúkás vagy rövid ellipszis alakú, tövénél általában lekerekített, esetenként bordázott vagy rövid nyakú; a csúcs egy rövid mellbimbóval lekerekített; 4-6,25 cm széles, 5-7,5 cm magas; héja élénkzöld érésig, amikor halványsárgává válik; sima, vékony. Általában mag nélküli, ritkán egy vagy néhány maggal, különösen, ha számos más citrusfaj közé ültetik. Feltételezhető, hogy a mexikói lime és citrom, vagy kevésbé valószínű, hogy a citrom hibridje

*A kép illusztráció.

Felhasználás

A koktélok kedvelt alapanyaga. Használhatjuk még gyümölcssaláták készítésekor, piskótákhoz, mártásokhoz és pácok ízesítéséhez is. A mexikói, latin-amerikai, indiai és a thai konyha elengedhetetlen hozzávalója.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 10-12 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.