Csíki Pimasz Pipa

500 ml
Visszaváltható csomagolásEz a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 669 Ft 1 338 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Származási ország: Románia,

A kézműves Csíki Sör termékcsalád egy újabb termékkel, egy különleges világos, felsőerjesztésű sörrel bővült! Az 5% alkoholtartalmú, szűretlen Csíki pIPA sör az átlag sörökhöz képest 8x-os komlótartalmának és gyümölcsös ízvilágának köszönhetően egy igazi illat-, ízkülönlegesség. A hozzáadott nagyobb mennyiségű komló nemcsak a tartósságát növeli, hanem izgalmasabb ízélményt is előidéz a fogyasztóinak.

Jellegzetes ízét az adja, hogy a Hargita-hegység lábánál eredő források tiszta vizéből és csak minőségi alapanyagokból készül, amelyet egy szakértő és a csíki sörfőzés hagyományai iránt elkötelezett csapat állít elő Csíkszentsimonban.
A sörkészítés technológiájában a hagyományok követésére törekszenek, így a főzés során betratják az 1516-os bajor tisztasági törvényt, ami azt jelenti, hogy csak árpamaláta, komló, élesztő és víz van a Tiltott Csíki Sörben. Az eredeti söralapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempontunk a minőség, így kisüzemi laboratóriumban ellenőrzik, hogy az árpamaláta az ideális keményítő és fehérjetartalommal rendelkezzen. Mellé – főzés közben – a legjobb minőségű segesvári komló kerül, ez adja meg a jellegzetes kesernyés ízt.

Jellegzetességei

  • Kézűves.
  • Nem tartalmaz tartósítószert.
  • Nem használnak enzimeket.
  • Nem pasztörizálják.
  • Virágos ízvilág.
  • Centenialt és Cascade komlóból.
  • Pale Ale és karamell malátából.

Üdít, táplál és felvidít!

Kedves Vásárlónk,
Ezúton tájékoztatunk, hogy a Csíki sörösüvegek betétdíja 2023.02.01-től 125 Ft-ra módosul.

Leírás
Székely sör többszörös komlótartalommal.

Termékinformáció
Hűtve ajánljuk fogyasztását. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Termelői információ
A csíki sörfőzés első írásos említése 1548-ból származik, Antonio Possevino della Compagnia di Gesù jezsuita szerzetes Transilvania című, 1584-ben megjelent munkájában található: „Mindezek (a Csíkban élő papok – a szerk. megj.) a részegségre adván magukat, ahol a rendes ital a sörre szorítkozik, olyan tudatlanok, hogy még a nevüket sem tudják helyesen leírni.”

A régi hagyományok 2014-ben elevenednek meg ismét, amikor Csíkszentsimonban a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és egy helyi sörfőző mester a régi receptek alapján elkezdik főzni az Igazi Csíki Sört. A bajor tisztasági recept betartásával, a modern kémiai összetevők nélküli Csíki Sör a hagyományok méltó követője.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen, napfénytől és fagytól védve tárolandó.

Forgalmazó
Csíki Sör Magyarország Kft.
1051 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 12.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.