Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

-20 %

Nagyi titka

Nagyi titka kalács liszt

1 kg
Kedvezmény vége: 3. 30.
399 Ft  499 Ft
399 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Nagyi titka kalácsliszt

Magas sikér tartalmú, kiváló minőségű búzaliszt, amely ideális és megbízható alapanyag a húsvéti kalács elkészítéséhez. Ajánljuk sós és édes kalács tésztákhoz, valamint házi készítésű kenyerekhez, pogácsákhoz, péksüteményekhez, kiegyensúlyozott étrendhez.

Felhasználási javaslat - Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 500 g Nagyi titka kalácsliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 40 g porcukor
  • 50 g vaj vagy margarin
  • 25 g friss élesztő
  • 1 kis citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl langyos tej
  • 3 db tojássárgája
  • A díszítéshez: 1 tojás a kenéshez, illetve jégcukor a szóráshoz

Elkészítés:

  1. A kalács tésztájához keverd el a langyos tejet az élesztővel, a cukorral és 2-3 evőkanál liszttel, majd langyos helyen, kb. 8-10 percig hagyd pihenni. A lisztet, a sót, a citromhéjat és a vajat (vagy margarint) morzsold el, majd add hozzá a felfuttatott élesztős tejet, illetve a tojások sárgáját.
  2. Az így összedolgozott kalácstésztát addig dagaszd, míg szép sima, fényes felülete nem lesz. A liszttel megszórt tésztát tedd egy tálba, takard le konyharuhával, majd langyos helyen kb. fél óra alatt hagyd a duplájára kelni. Harminc perc elteltével még egyszer dagaszd át és keleszd újra.
  3. Borítsd lisztezett deszkára a kalácstésztát, de már ne gyúrd át, hanem vágd 3 egyenlő darabra. Formálj belőlük 30 cm hosszú hengereket, majd fond össze a három szálat (mint a hajfonatot).
  4. Helyezd egy előkészített (ha szükséges, kikent és liszttel megszórt) tepsire. Kend meg tojással és díszítheted jégcukorral. Ezt követően ismét keleszd, majd 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt süsd szép pirosra a fonott kalácsot. Légkeveréses programon 150°C-on ajánlatos sütni a kalácsot.

Termelői információ

A Nagyi titka lisztek minőségében mindig megbízhatsz, mert alaposan megtisztított és gondosan válogatott, minőségi búzából készülnek, több mint 100 éves tradícióra visszatekintő szakértelemmel és törődéssel őrölve, tisztaságukat és magas minőségüket az előállítás során folyamatosan figyelemmel kísérik, több alkalommal is ellenőrzik, mielőtt a végső csomagolásukba és így a Te otthonodba kerülnek.

https://cdn.kifli.hu/uploads/Tart%C3%B3s_Ital_Special_%C3%81llateledel/Tart%C3%B3s/Logo/titka.jpg

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Forgalmazó

GoodMills Magyarország Malomipari Kft.
2900 Komárom, Klapka György út 40.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Búzaliszt100 %

Tápérték: 100 g

Energia1453 kJ/343 kCal
Zsír1 g
amelyből telített zsírsavak0.2 g
Szénhidrát71 g
amelyből cukor0.2 g
Fehérje10.8 g
0 g
Élelmi rost3.2 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.