YouTyúk

YouTyúk Szabadtartású tojás M/Lméret

10 db

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 12 NAPIG

Termelői
1 499 Ft 150 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Szabadtartású tojás

A tojások garantáltan gyógyszer és szintetikus anyag mentesek, pont olyanok, mint hajdanán a vidéki nagymamánál.

Amit YouTyúk-ról tudni kell, az összességében a kettős cél, és a megvalósítás mikéntje.

A kettős cél a következő: egyrészt szeretnénk elérni, hogy megváltozhasson a jelenlegi helyzet, és minél több vidéki gazda/család számára legyen reális megélhetési lehetőség a becsületes munka, mellyel valóban egészséges, és magas minőségű élelmiszert (szabad tartású, kapirgálós tyúkok tojásai, a gazda saját maga által termelt takarmányával etetett tyúkok, hormon, és antibiotikum nélkül) állítanak elő. Másrészt szeretnénk elérni, hogy a vásárlók már jelen lévő igényére magyar, és főként háztáji élelmiszer tudjon lenni a válasz, mindez nyomon követhetően, ellenőrizhetően, tisztán, és feddhetetlenül.
Összefoglalva mindkét résztvevő esetében fontos a bizalom újraépítése, és  közös felelősségvállalás kérdése. Ez a mi nagyon gyakorlatias filozófiánk.

YouTyúk-kompatibilis tojástermelési feltételek:

  • Az álltok szabadon, legalább 4m2/tyúk szabad, fedetlen területen töltenek egy nap legalább 8 órát. Ettől el lehet térni nem megfelelő (állatok egészségi állapotát negatívan befolyásoló) időjárási körülmények esetén (hideg, erős csapadék, nagy hőség..stb).
  • A takarmányozás legalább 2/3 részben Magyarországon, magyar tulajdonú földön termett kistermelői, vagy családi gazdaságból származó nem génmódosított kukorica, búza. 1/3 részben lucerna, lucernaliszt, zab, illetve előkevert készítmény adható, amennyiben az nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, szóját, vagy annak származékait, valamint gyógyszert, vagy gyógyszerkészítményt, illetve szintetikus előállítású anyagokat.
  • Az állatok napirendjének állandósításához alkalmazható világítás, illetve hűtés, vagy fűtés, évszaknak megfelelően.

Biztonsági figyelmeztetés

Ne mosd meg a tojás héját felhasználás előtt! A legújabb fogyasztóvédelmi tanácsok szerint nem szabad megmosni, vagy erősen dörzsölni a héjat, mert ennek során megsérülhet a tojás külső természetes védőrétege, és a héj átjárhatóvá válik a baktériumok számára. A tojást vékonyan befedő fehérjeréteg, a kutikula roncsolódik azzal, ha megmosod, ezáltal pedig csökken a termék tárolhatósága, és nő a fertőzések kockázata is. 

Tárolás

Fénytől és hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

YouTyuk.hu - Neked Tojik
Balogh Ákos egyéni vállalkozó

YouTyúk Kft.
8196 Litér, Patak utca 13.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 12 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 6 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Allergének

Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.