Villányi Vad

Villányi vad-őz pörkölthús kockázva előhűtött

kb. 0,6 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 3 NAPIG

Termelői

kb

 3 577 Ft 5 999 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Villányi-vadhús

A vad az állat életminősége és természetes takarmánya miatt a legfenntarthatóbb és legjobb minőségű húsok közé tartozik.

Villányi vad-őz pörkölthús kockázva előhűtött

A füstölt, pácolt illetve töltelékáru termékek adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag természetes anyagok hozzáadásával készültek.

Az őzhúsról
Sovány hús, magas vas- és fehérjetartalommal. Diétába remekül beleillik, rengeteg vitamint, ásványi anyagot és kevés zsírt tartalmaz. A vadhús tiszta, gyógyszerektől mentes. Mivel a természetben nőnek fel az állatok, így csak természetes táplálékokat fogyasztanak.

Készíts belőle vörösboros pörköltet!

Hozzávalók
1 kg őzhús, 2 közepes db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 közepes db sárgarépa, 2 ek sertészsír, 3 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db babérlevél, 6 db borókabogyó, 1 teáskanál kakukkfű, 2 ek fűszerpaprika, 2 dl száraz vörösbor, 3 ek lekvár (lehetőleg házi, szeder, áfonya), bors ízlés szerint, sóízlés szerint, 2 dl víz.

Elkészítése

  1. A húst tisztítsd meg, hártáyzd le, és kockázd fel 2 cm-es darabokra. A sárgarépát is tisztítsd meg és aprítsd fel. A borókabogyókat a kés lapjával nyomd szét.
  2. A szalonnát vágd apró kockára, és a zsírban süsd ki, majd dobd rá a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sárgarépát, paprikát, és dinszteld meg.
  3. Ezután add hozzá a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot, sózd, és párold a hús kifehéredéséig. Ha elfőtte a levét szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vörösborral, és a hús puhulásáig lassú tűzön főzd.
  4. Az elfőtt levet pótold vízzel. Ha a hús megpuhult, keverd el benne a szederlekvárt, és tálald.

Termelői információ
A Nógrádi Vadaspark családi gazdálkodás keretein belül működik, mely a Börzsöny lábánál, mintegy 50 kilométerre északkeletre fekszik Budapesttől. A park 110 hektáron terül el, mely egyéni tulajdonban, családi gazdálkodás keretein belül működik. Rohanó világunkban családi gazdaságuk megteremtette a természethez visszavezető utat a Nódrádi Vadaspark képében. 

Itt kisüzemi húsfeldolgozás is folyik – gím- és dámszarvas, őz, muflon és vaddisznó húsából készítenek füstölt árukat. Megbízható minőségű, olcsó árfekvésű, kiváló beltartalmi értékű vadhústermékeket állítanak elő. Vadkészítményeik a hagyományos magyar ízvilágra alapozva, magas színvonalon készülnek saját, családi receptjeik alapján. A Bükki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös védjegyes termelője.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Gyártó
Villányi és Társa Bt.
2642 Nógrád,
Szondi u. 67. 


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 3 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 2 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.