Tisztított dióbél, csomagolt

400 g
2 599 Ft 6 498 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A dióban található esszenciális zsírsavaknak köszönhetően a dió rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk azért, hogy vérnyomásunkat egészséges szinten tartsuk. Mindehhez elég mindössze napi néhány szemet ennünk belőle!

A dió magas Omega-3 tartalma miatt javítja a szervezet inzulintermelését, ezért a cukorbetegségre hajlamosaknak ajánlott a fogyasztása. Természetesen a kialakult betegséget nem gyógyítja, de a kialakulás megelőzésében sokat segíthet.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A diónak magas a telítetlen zsírsavtartalma, így fogyasztásával csökkentjük a szervezet koleszterinszintjét. A koleszterinszint normalizálása pedig segít megelőzni néhány komoly keringési betegség kialakulását a későbbiekben.
Napi mindössze 25g dió fogyasztásával gondoskodunk a napi omega-3 zsírsav beviteléről. Kutatások szerint az omega-3 zsírsavak csökkentik a koszorúér-betegség, magas vérnyomás, stroke, vastagbél- és prosztatarák kockázatát.

Felhasználás

A diót leggyakrabban édességek készítésekor, sütemények sütésénél a tésztába, krémekbe keverve, vagy töltelékként használjuk, de különlegessé teheti a zöldség- és gyümölcssalátákat is. Bátran adjunk kevés durvára tört diót párolt zöldségekhez is, teljesen újszerű, izgalmas köreteket tálalhatunk így. A dió szépen harmonizál a legtöbb sajtfélével, főleg a penészes fajtákkal. Készíthetünk diós vajkrémet, gazdagíthatjuk dióval a szokásos panírt, de még tejet is préselhetünk belőle.

Tárolás

A megtisztított diót legjobb hűvös, száraz helyen, kamrában, vászon- vagy papírzacskóban, tárolni. A hűtőszekrény nem tesz jót neki, ugyanis a dióban lévő olaj megdermedhet, így kesernyéssé változhat az íze. 6-8°C között tárolandó.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.