Fortuna fajtájú piros szilva, lédig

kb. 130 g

kb

 326 Ft 2 499 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

500+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Dél-Afrika,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Fortune Plum egy sárga húsú fajta, amelyet a szezon közepén szüretelnek.
Az amerikai Zaiger cég kaliforniai tenyésztési programjának véletlenszerű válogatásából származik, és Európában a francia IPS cég teszi közzé.

Faként félig felálló viselkedéssel és erős erővel rendelkezik. Olyan területeken virágozhat, ahol kevés vagy több hideg óra van. Közepes szezonban virágzik és gazdag virágzással rendelkezik.

A gyümölcs 55 / 60 mm méretű és gömb alakú. A szerencse gyorsan belép a termelésbe, ami minden évben következetes és magas szinten, mindaddig, amíg a megfelelő beporzókkal kombinálják. Íze kiegyensúlyozott, nagyon jó és édes (Brix: 16). A gyümölcs bőrének színe piros és a hús sárga.

Nagyon jó szilárdsággal rendelkezik, és a termelők könnyen kezelhetők. 50 napig tartható normál hűtőházban, minimális gyümölcsminőség-romlás mellett.

 

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Az elkészítése is változatos lehet, teheted gyümölcssalátába vagy készíthetsz belőle dzsemet így a süteményeket is feldobja. Ha pedig valamilyen igazán édes dologra vágysz akkor aszalt formájában egy-két szem kíváló megoldás.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 6-8°C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.