Star ruby fajtájú piros grapefruit, lédig

kb. 440 g
Újdonság

kb

 399 Ft 899 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

7000+ vásárló kedvence

Származási ország: Dél-Afrika,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A grapefruit kiváló kiegészítője minden egészséges étrendnek. Édes és markáns ízük a reggeli gyümölcsök és a nyári snackek kedvencévé teszi. Nem mindenki élvezi azonban ezeknek a telt citrusféléknek a jellegzetes keserűségét, és sokan úgy döntenek, hogy egy kis cukrot szórnak a tetejére, hogy kiegyensúlyozzák. De van egy olyan grapefruitfajta, amelyhez nincs szükség extra cukorra – a Rio Red grapefruit fa a legédesebb grapefruitokat termeli.

Fanyar, kesernyés íze miatt kevésbé népszerű nyers gyümölcsként, de gyümölcssaláták, gyümölcskoktélok, frissen sajtolt gyümölcslékeverékek, limonádék, teák ízesítője lehet. Magas C- vitamin tartalma és más, biológiailag értékes tápanyagok, szervessav-tartalma miatt kitűnően javítja az étvágyat.

Érdekessége

A Rio Red grapefruit egy meglehetősen újszerű fajta, amelyet Richard Hensz fedezett fel 1976-ban a Texas A&M-nél. 1984-ben mutatták be a nagyközönségnek. Édes ízének és lédús vörös húsának köszönhetően lassan egyre népszerűbb. A riói vörös grapefruit fogyasztása A Rio Red grapefruit finom fanyar ízű, ami édesebb, mint a közönséges rubinvörös grapefruit. A gömbölyded gyümölcsök nagyszerűen fogyaszthatók közvetlenül a fáról, cukor nélkül. 

Rózsaszín- és vörös húsú fajtája, hála a benne fellelhető likopinnek –a legerősebb antioxidáns karotionid–, fokozottan akadályozza a daganatok, elsősorban a prosztata-, a tüdő- és a vastagbélrák kifejlődését. Valamennyi grapefruitban fellelhetők limonoidok, amelyek ösztönzik a májban a daganatellenes glutation-S-transzferáz (GST) méregtelenítő enzim képződését, támogatják az immunrendszert többek között a mell-, vastagbél-, gyomor- és bőrrák elleni harcban, valamint csökkenti a cigarettafüst okozta tüdőrák kockázatát. 

 

*A kép illusztráció.

Felhasználás

Egy félbevágott grapefruit (kb. 120 gramm) a napi C-vitamin szükséglet közel hatvan százalékát fedezi. A nagy mennyiségű antioxidáns C-vitamin megköti a káros szabad gyököket, erősíti az immunrendszert, gátolja a gyulladások, valamint a szív- és érrendszeri betegségek (többek között a stroke) kialakulását, lassítja a sejtek öregedését. Kiváló megfázás ellen, ahogyan az asztma, az oszteoartritisz és a reumatoid artritisz tüneteinek enyhítésére is jól használható.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen, 10-12 °C között tárolandó.

Forgalmazó
Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.