Lucky Cap

Lucky Cap Etióp Natural Speciality szemeskávé

250 g
Elfogyott. Várható sze.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Etiópia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A Lucky Cap mikropörkölő első tétele 2013-ban egy Etióp Natural kávé volt. Ügyfeleink azóta ragaszkodnak hozzá, hogy mindig legyen egy ilyen tétel a kínálatunkban. Egy klasszikus.

Azt tudjuk, hogy az arabica kávék őshazája Etiópia, genetikailag az összes arabica ide vezethető vissza. A natural feldolgozási eljárás szintén a legősibb, legtermészetesebb feldolgozási mód. Ez annyit takar, hogy a kézzel szüretelt érett kávégyümölcsöt kiterítik és a gyümölcshússal együtt szárítják le mindaddig, míg az hántolható lesz. A szárítás során spontán fermentációs folyamat zajlik le, ami jellemzően kajszis, virágos, fűszeres ízt eredményez az italban.

A pörkölésnél mindent elkövetünk, hogy a területre és a feldolgozásra jellemző ízeket megőrizzük, kihangsúlyozzuk.

Felhasználás

Espressoba, kotyogós eszközhöz és tejes italokhoz is kifejezetten ajánljuk.

Termelői információ

A Bányai László, magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.

A tengerszint feletti 1.450 – 1.550 méter magasan található finca-n (a 20 hektárnál kisebb ültetvények elnevezése) 90%-ban Caturra és Catuai fajták találhatók, a fennmaradó 10 %-ban Gesha és Villasarchi fajták.

Tárolás

Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.

Forgalmazó

Caffé dal' 1927 Kft.
7100 Szekszárd, Bátaszéki út 25.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

kávé