Heppenheimer

Heppenheimer Szabadtartású tyúktojás 'M-L'

10 db

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 16 NAPIG

Termelői
1 549 Ft 155 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

Hagyományos, szabadtartású tyúktojás családi kisgazdaságból. 

A Heppenheimer Szabadtartású Tyúktojás 'M-L' tojások szabadtartású tyúkoktól származnak, amelyek természetes táplálékon nevelkednek. Ez garantálja a tojások magas tápértékét és ízletességét. Az 'M-L' méretkategória közepes és nagy tojásokat jelent, amelyek sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Ideális választás azok számára, akik fenntartható és etikus forrásból származó élelmiszereket keresnek.

Termelői információ

A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak.

A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.

A hatalmas szabad területen a tyúkok kiélhetik ösztönös viselkedési formáikat. Kapaszkodva pihenhetnek a fákon, porfürdőzhetnek, szaladgálhatnak, a szárnyaikat kiterjesztve nyújtózkodhatnak. A fák természetes védelmet és árnyékot nyújtanak, „cserébe” a tyúkok a talajból kikelő rovarok elfogyasztásával segítik az egészséges, vegyszermentes gyümölcsök termelését. Akárcsak régen…

A tojássárgájának színe évszakonként változik: a citromsárga és a napsárga árnyalatai között. Ez a természetes színkülönbség a kukoricának és az elfogyasztott növényeknek köszönhető. A takarmányban található napraforgóból, kendermagból és lenmagból pedig gazdag, krémes, telt ízt kapunk, ami a megfelelője a hagyományos falusi tojás karakternek.

A Heppenheimer tojás a Magyar Gasztronómiai Egyesület Aranyszalag minőségi tanúsító védjegyével kerül forgalomba. „A védjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi, és a cél, hogy az aranyszalagos termék világosan megkülönböztethető kell legyen a piacon elérhető szériatermékektől.” – Molnár B. Tamás

A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat.

A Heppenheimer család Baranya megye – Márok

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

Heppenheimer Ildikó ev.
7774 Márok Kossuth L. u. 26.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 16 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 6 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

Tojás

Tápérték: 100 g

Energia316 kJ/76 kCal
Zsír5 g
amelyből telített zsírsavak1.6 g
Szénhidrát0.4 g
amelyből cukor0.2 g
Fehérje6.7 g
0 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.