
Alföldi Garabonciás
Garabonciás Snidlinges kecske krémsajt golyó
150 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 18 NAPIG
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Kecske krémsajt golyó snidlinges
Pasztőrözött kecsketejből és pasztőrözött tehéntejből.
A kizárólag kézzel készített krémsajtgolyókat a gyártó snidlingbe forgatja, és csatos üveg edényben, napraforgó étolajjal felöntve forgalmazza.
Egyenletesen csont fehér színű, enyhén savanykás ízű, állománya a szájban könnyen elolvad, illata jellegzetes, íze kellemesen aromás és sós jellegű.
A krémsajt igen ízletes alapanyaga lehet hideg és meleg szendvicseknek, sajt- és hidegtálaknak, de nagyszerűen fogyasztható önálló fogásként is. Remek kiegészítője salátáknak is. A megmaradt zöld fűszeres olaj önállóan is használható. Konyhai tovább feldolgozásra is kiválóan alkalmas.
Vegetáriánus szendvics recept 2 főre:
Hozzávalók
- 1 doboz Garabonciás snidlinges kecske krémsajt golyó
- 400 g focaccia
- 1 db padlizsán
- 1 citrom
- 2 szál petrezselyem
- 1 szál bazsalikom
- 50 g aszalt paradicsom
- 1 db avokádó
- 50 g zöld pesto
- Só
- Oliva olaj
A padlizsánt hosszában kettévágjuk, majd a vágott felét négyzetrácsosan a bevagdossuk. A petrezselymet, a bazsalikomot, a citrom reszelt héját mozsárba tesszük és 3 evőkanál olívaolajjal összetörjük. Ha ezzel kész vagyunk, megkenjük vele a padlizsánt. Sózzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A sütőt grill fokozatra állítjuk a 10 percig sütjük a padlizsánokat. Végül félretesszük, hogy kihűljenek, mielőtt a szendvicsbe rakjuk.
A foccaccia-t megkenjük pesztoval, ezután a Garabonciás snidlinges kecske krémsajt golyókat ráhalmozzuk. Ezután a padlizsánt, majd a padlizsánra a felcsíkozott aszalt paradicsomot heleyzzük. Kettévágva tálaljuk.
Tipp:
- Vigyázzunk a padlizsán bevagdosásánál, hogy a héjat ne vágjuk át.
- Ha nincs mozsarunk, megtehetjük egy botmixerrel is.
- A padlizsánt meglocsolhatjuk a citrom levével is.
Termelői információ
Az Alföldi Garabonciás Kft. több mint 20 éve működő családi vállalkozás, amely kecske- és tehéntejből készült, kézműves tejtermékeket kínál. 2024 elején az EMIH Egységes Magyar Izraelita Hitközség lett a cég új tulajdonosa, amely kiemelten fontosnak tartja a hagyományok tiszteletét és a minőség megőrzését. A cél, hogy a jövőben a termékek egyre nagyobb része kóser minősítéssel is rendelkezzen. Az üzem Bács-Kiskun vármegyében, Izsákon található, ahol a környékbeli gazdákkal együttműködve biztosítják a kiváló minőségű alapanyagokat. A cég filozófiája a közösségépítésre épül, így támogatják munkavállalóikat, a helyi közösséget és különböző karitatív tevékenységeket. A Garabonciás kizárólag teljes tejből készíti termékeit, sok esetben manufakturális módszerekkel, amelyek a hagyományos sajtkészítés értékeit követik. Sajtmestereik tapasztalt szakemberek, akik számára a sajtkészítés nem csupán munka, hanem szenvedély. A vállalat szállóigéje, hogy „vannak még csodák”, hiszen hisznek a kézműves sajtok értő elkészítésében.
Tárolás
Hűtve tárolandó, 2-6°C közötti hőmérsékleten.
Forgalmazó
Alföldi Garabonciás Kft.
6070 Izsák, Vadas dűlő
info@alfoldigaraboncias.hu
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
Krémsajt | |
Pasztőrözött teljes kecsketej | 80 % |
tehéntej | |
kultúra | |
oltóenzim | |
Étkezési só | |
Napraforgó olaj | |
snidling |
Tápérték: 100 g
Energia | 2169 kJ/526 kCal |
Zsír | 54.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 13.2 g |
Szénhidrát | 1.5 g |
amelyből cukor | 0.5 g |
Fehérje | 7.9 g |
Só | 0.7 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Tej |