Zsabi gomba

Zsabi gomba - Szegfűgomba - fagyasztott

500 g
Termelői
6 690 Ft 13 380 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Válassz több ezer növényi alapú termék közül!

Kényeztesd magad az ország legszélesebb speciális, illetve allergénmentes választékából! Éljen a növényi alapú táplálkozás!

Zsabi gomba - Szegfűgomba - fagyasztott

A szegfűgomba eső után megjelenő gyakori erdei gomba. Kizárólag mezőkön, legelőkön, mohás aljzatú füves helyeken él, általában nagy csoportban terem. Kalapja fiatalon domború, majd lapossá válik, esetleg púpos is lehet. Sokak gyermekkorát idézi fel.

Nagyon ízletes, készíthető belőle rántotta, könnyű zöldségleves, gomba szósz, rizottó.

A gombákat  gyorsfagyasztás előtt ecsettel tisztítják, vízhez egyetlen darab sem ér, ennek köszönhetően kiolvasztás után nem lesz belőlük vizes massza. Így az élvezeti értéke is a frisshez hasonló marad.

Termelői információ

"Erdei gombák első kézből gomba-szakellenőrtől!" Zsabojedov Pjotr Petrovics NÉBIH által regisztrált gomba-szakellenőrtől.

Vállalkozásukat közel kilenc éve indították. Hobbinak indult az erdei gombák gyűjtése, de mára már annyira kinőtték magukat, hogy számos étteremmel dolgoznak együtt, köztük Michelin csillagosokkal is, Budapesten és vidéken.

Termékeiket különös gonddal válogatják és fagyasztják. Fontos számukra, hogy a vásárló a kiolvasztás után is minőségi erdei gombákból készítse el kedvenc ételeit!

Felhasználás

Jóízű és feltűnően fűszeres jó szagú, szegfűszegre emlékeztető, kellemes illata van. Egyike a legkedveltebb és legjobban keresett gombáinknak. Legfinomabb egyszerűen gombás tojásként elkészítve, de paprikásan is érdemes kipróbálni. Szintén kiváló paradicsomos tésztaszószban pastára.

Használat

-18°C-on vagy alacsonyabb hőmérsékleten fagyasztva tárolandó.

Tárolás

Felengedtetés után, visszafagyasztani tilos!

Forgalmazó

Supp.li Kft.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

szechuáni szemes bors

Tápérték: 100 g

Energia kJ/ kCal
Zsír g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát g
amelyből cukor g
Fehérje g
g
Élelmi rost g