Sparta

Sparta Gold Extra szűz olívaolaj üvegben

500 ml
4 490 Ft 8 980 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Görögország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Extra szűz olívaolaj

Az olívaolaj az olajfa (Olea europaea) csonthéjas terméséből, az olajbogyóból mechanikai úton (préseléssel) előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék.

A mediterrán konyha egyik alapvető hozzávalója. Napjainkban Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban készítik a legtöbb olívaolajat. Nem keverendő össze a préselés után visszamaradó olívapogácsából (törköly) oldószeres kivonással készülő olajjal (olívapogácsa-olaj vagy Sansa-olaj), amely az olívaolaj olcsóbb és gyengébb élvezeti értékű helyettesítő terméke.

 

Termékinformáció

Az olívaolaj 20 °C alatt zavarossá válhat, ennél alacsonyabb hőmérsékleten pedig szilárd pelyhek formálódhatnak benne. Ez a minőségére nincs hatással, szobahőmérsékleten az olaj újra kitisztul.

Termelői információ

A Hellas-Invest Kft. 2008-ban alakult a tulajdonosok görög származásából eredően, eredeti görög élelmiszerek magyarországi forgalmazásával. Az általuk képviselt görög gyártók minőségi alapanyagokból, a szigorú élelmiszer biztonsági követelményeknek megfelelve készítik a hamisíthatatlan tradicionális görög ételeket. Mára már nem csak görög, hanem spanyol, olasz, mexikói és thai gyártók kiváló termékeit is forgalmazzák.

Tárolás

Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.

Forgalmazó

Hellas-Invest Kft.
2045 Törökbálint
Raktárvárosi út. DEPO, II-es kapu


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Extra szűz olívaolaj

Tápérték: 100 g

Energia3389 kJ/824 kCal
Zsír92 g
amelyből telített zsírsavak13 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje0 g
0 g
Élelmi rost g