Vivino szolgáltatás értékelése

Etyeki Kúria

Etyeki Kúria Chardonnay

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 3 450 Ft 4 600 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Közepes intenzitású arany szín, illatban fehér virágok, citrom, parfüm, friss gyömbér és fehér bors fűszerességével. Szájban lédús citrom, sárga alma és trópusi gyümölcsök, különösen ananász, enyhe tölgyfa fűszerekkel.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 13,5%-os alkoholtartalmú.
  • Etyek- Budai borvidékről.
  • 2021-es évjáratú.
  • Ajánljuk halak, saláták, sajtok, osztrigák mellé.

A Chardonnayról

A chardonnay világszerte ismert szőlőfajta, minden szőlő- és bortermelő országban ismerik és termesztik. Bogyói kicsik, gömbölyűek, fehéres zöldek, enyhén hamvasak, feketén pontozottak, vastag héjúak, lédúsak és ropogósak. Fürtje kicsi, hengeres, kissé vállas, közepesen tömött. Korán fakad és virágzik, szeptember közepén érik. Megbízhatóan terem. A cukortartalma még a gyengébb évjáratokban is eléri 17 mustfokot, jó évjáratokban meghaladhatja a 20 fokot is. Bora karakteres, finom savszerkezetű, kitűnő pezsgőalap lehet.Üde, friss és érlelt formában egyaránt elegáns, kedvelt termék.

Leírás

Száraz fehérbor.

Termékinformáció

Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

Az Etyeki Kúria Borászat 1996–ban alakult az etyeki Öreghegyen 2 hektár szőlőterülettel. Hamarosan a borvidék vezető borászata lett. Négy évvel ezelőtt a 150 éves sváb pince fölött megépült egy korszerű feldolgozó és a hangulatos borkóstoló helyiség. Az Alcsútdobozon több lépcsőben végzett szőlőtelepítéseknek köszönhetően a termőterület elérte a 27 hektárt, és további 5 hektár telepítése van folyamatban. Az Etyek – Budai borvidéken elsőként telepített Pinot Noir szőlőből készült bor számos világszínvonalú kitüntetést hozott a pincének.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.