
Sipos Badacsony
Sipos The Olasz of the Rizling
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A visszaváltható csomagolás miatt a termék megvásárlása esetén plusz 50Ft kerül számlázásra.
The Olasz of the Rizling
A bor acéltartályban erjedt, majd 7 hónapos újfahordós érlelés után került palackozásra. A halvány citromszínű, zöldes reflexekkel bíró bor, kellemes, könnyed illat- és ízvilággal rendelkezik. Leginkább nyári alma, őszibarack, citrusok, virágok és kevés méz bontakozik ki belőle, a háttérben némi só, valamint finomra hangolt zöld- és édes jellegű fűszerek.
Alkoholtartalom: 12% v/v
A termelőről
Családjukban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. A dédnagyapáik egyike a herceg Esterházyak badacsonyi vincellére volt egészen 1945-ig, majd az államtól vásárolt kis szőlőterületen folytatta tovább a gazdálkodást. A rendszerváltással egyidőben - a családi kis szőlőskertre és kis pincére alapítva – álmodta meg Sipos Tihamér a Sipos Borház alapjait. A borászatunk folyamatosan fejlődött, a területeink nőttek és modern pincét építettünk, hogy a legtöbbet tudjuk a szőlőinkből kihozni.
Jelenleg 7 hektár területen gazdálkonak. Náluk a borkészítés mindig egy alkotó folyamat, egy szentség, ahol rajtuk és a borokon túl csak a jó Isten van jelen. Olyan bort készítenek, amit ők maguk is szívesen isznak, mert náluk minden bornak története van, lehet az egy történelmi esemény, egy szerelemi pillanat vagy akár egy tréfa is.
Tárolás
Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.
Forgalmazó
Balatoni Délután Kft
1164 Budapest Bóbítás út 8.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| Szőlőbor |
Allergének
| Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |