• Kedves Kiflisek! A kormány átmenetileg árstopot vezetett be egyes alapvető élelmiszerek esetében az alábbiak szerint, december 31-ig meghosszabbítva: www.kifli.hu/targy/arstop

  • Kedves Kiflisek! A Nemzeti Vágta miatt Budapesten lezárások lesznek péntek délutántól hétfőig. Emiatt késésekre lehet számítani, úgyhogy érdemes mielőbb leadnod a rendelésedet. Köszönjük a megértést!

Vivino szolgáltatás értékelése

Pannonhalmi Hemina Vörös 14.5%

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
 3 950 Ft 5 267 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

A bort a Merlot túlsúlyából adódóan finom tanninszerkezet jellemzi, míg a Cabernet Franc jegyei a bor vázát, struktúráját adják. A többedszer használt magyar tölgyfahordókban történő rövid érlelés miatt a bor gyümölcsvilága a meghatározó a barrique-jegyek ellenében. Egyensúlyos alkoholtartalma előtérbe helyezi szedres illat- és ízjegyeit, amit a bor testessége szépen támogat. Finom szerkezetű, gyümölcsösen elegáns, de tartalmas pannonhalmi bordói.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 14 %-os alkoholtartalmú.
  • Pannonhalmi borvidékről.
  • Ajánljuk grillételek, barnahúsok, magyaros ételek mellé.

Leírás

Védett eredetű száraz vörösbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.

Termelői információ

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el. A szőlő feldolgozásához illetve a bor érleléséhez tájba illő, a domborzati viszonyokat jól kihasználó komplexum épült, amely lehetővé teszi, hogy a Pincészetbe látogatók teljes betekintést nyerhessenek a borászati munkába és annak eredményeibe.

A fajtaszerkezetnek megfelelő pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas. Olyan rendhagyó borászati eljárást vezettek be, amely alkalmazott szőlőfajtáik magas minőségi potenciálját a legteljesebb mértékben megőrzi. Ennek alapja a négyszintes feldolgozó-épület, ahol lehetőség nyílik a gravitációs anyagmozgatásra. A fehérszőlő mustja a temperált korrózióálló acél erjesztőtérbe kerül, a kékszőlő erjedését fakádak és szabályozható hőmérsékletű fémtartályok szolgálják, a kierjedt vörösborok érlelésére pedig a hegy belsejébe nyúló pinceágak állnak rendelkezésre, de egyes fehérborok is ott érlelődnek kisfahordóban.

Tárolás

7-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.