Rozmaring cserepes magyar termelői

1 db

FRISSESSÉGI GARANCIA

729 Ft 729 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

60+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A mediterrán konyha fontos fűszernövénye.
A rozmaring levele a húsételeket könnyen emészthetővé, és eltarthatóbbá teszi, a virágot salátát ízesítésére, színesítésére használják.
Fürdővízbe áztatva illatosít és frissít.
 

*A kép illusztráció.
 
Érdekessége
 
A fűszernövények nagy részéhez hasonlóan, a rozmaring is a Földközi-tenger körüli európai és afrikai országokból származik. Ezeken a helyeken számtalan típusa, változata alakult ki, melyek akár országonként is változhatnak. 
 
Felhasználás
 
Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány- és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok), ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára, azon belül a francia és olasz ételekre jellemző.
Az illóolajat, szaponint és cseranyagot tartalmazó növényt óvatosan adagolva használják mártások, pácok, szárnyas sültek, gomba- és halételek fűszerezésére, különleges növényi ecetek készítésére, valamint bárány- és vadhúsból készült ételek ízesítésére és illatosítására.

Tárolás

14 - 22 °C között tárolandó!
Balkonon és kertben is inkább a napos helyeket kedveli. Szabadföldbe ültetése nem ajánlott, mert nem fagytűrő. 1-1,5 méter magasra is megnőhet, metszéssel formás bokorrá alakítható. Mérsékelt öntözést igényel.

Forgalmazó

Zöldpont '98 Kft.
2730 Albertirsa, 074. hrsz.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.