• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 50-100 g Pecorino Romano vagy parmezán
  • 100 g fagyasztott zöldborsó, sós vízben megfőzve, jeges vízben frissítve
  • 1 kovászos bagett kockára vágva
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g vaj
  • Bors
  • Friss zöldfűszerek
  • Csírák vegyesen
  • 20 db Hartai Fürj Tanya Fürjtojás
  • 200 ml Csengő natúr görög joghurt
  • 1 csomag Eisberg Fitness Mix friss salátakeverék

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A krutonhoz a felkockázott bagettet vagy kovászos kenyeret először olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a vajat, a megroppantott gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és tegyük be 150 fokos sütőbe 20 percre, hogy teljesen ropogós legyen.
  • 2
    A tojást 5-6 perc alatt főzzük lágyra, ha fürjtojást használunk, annak két és fél perc elég.
  • 3
    Főzés után a tojásokat azonnal tegyük jéghideg vízbe!
  • 4
    A dresszinghez a görög joghurtot egy csipet sóval és egy negyed gerezd reszelt fokhagymával keverjük simára.
  • 5
    Tálaláskor a zöldségeket és a tojást halmozzuk a tányérra, szórjuk meg ropogós krutonnal és dresszingként a joghurtot adjuk hozzá.
  • 6
    Vékonyra forgácsolt sajttal szórjuk meg!
Tip
A sajtot érdemes zöldséghámozóval vékonyan forgácsolni. Másfajta dresszinggel vagy vinaigrette-tel is finom. Kísérletezzünk a zöldégekkel kedvünk szerint!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK