• Kedves Kiflis! Ma kicsit megpihen a Kifli kiszállítása, hogy holnaptól újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a húsvéti felkészülésben. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 fej (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd (kb. 20 g) fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 g vaj
  • 2 szál újhagyma
  • Friss zöldfűszerek
  • 500 g kovászos kenyér vagy bagett
  • 100 g vegyes saláta
  • 1 db (kb. 100 g) citrom
  • Bors
  • 100 ml világos szójaszósz

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olíván megdinszteljük.
  • 2Hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét és addig pirítjuk, míg az összes lé elfő és zsírjára pirul.
  • 3Hozzáadjuk a szójaszószt, borsozzuk, zöldfűszerekkel (pl.: kakukkfű, snidling, újhagyma stb.) alaposan megszórjuk.
  • 4Hozzáadunk 50 g vajat, ez a szójával kellemes szaftot alkot.
  • 5Megpirítjuk a kovászos kenyérszeleteket, kevés olívával meglocsolhatjuk.
  • 6A pirítósra kanalazzuk a gombaragut, megszórjuk a zöldekkel és egy egyszerű olívaolajos, citromleves salátával tálaljuk.
Tip
A szójaszósz elég sós, vigyázz a sóval. Használhatsz bármilyen gombát, akár erdei gombákat is!
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK