Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Kotányi

Kotányi Fokhagymás pác fűszerkeverék

30 g
465 Ft 15 500 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Ausztria,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Kotányi Fokhagymás pác fűszerkeverék

Ha finom, omlós, fokhagymás húst szeretnél készíteni, pácolj a Kotányi Fokhagymás pác fűszerkeverékkel. Pácoláshoz soha ne használj sót, mert az megkeményíti a húst. Legalább 1 éjszakát érleld és mindig adj hozzá savas ízesítőt is (vörösbor, mustár, citromlé), mely segíti az ízek kiteljesedését.

Felhasználási javaslat

Sertés-, marha-, borjú-, csirke-, pulykahúshoz, de kitűnő rákfélékhez és halakhoz is.

Receptjavaslat: Pácolt fokhagymás sertéscsíkok gombás szósszal

Hozzávalók 2 fő részére: 300 g csíkokra vágott sertéshús, 1 EK Kotányi Fokhagymás pác, 4 EK olaj, kevés fehérbor, 1 kis fej vöröshagyma, 200 g tisztított, négybe vágott csiperke gomba, 1/8 l zöldségalaplé, 1/8 l tejszín, 1 EK Kotányi Petrezselyem, kevés citromlé, só

Elkészítés:

  1. A húscsíkokat dörzsöld be a Kotányi Fokhagymás páccal, majd öntsd rá a fehérbort és 2 EK olajat. Keverd össze, fedd és legalább 1 éjszakát pácold.
  2. A maradék olajon pirítsd meg a felaprított hagymát és a húsokat, sózd. A gombákat hozzáadva pirítsd tovább. Öntsd fel zöldségalaplével és tejszínnel, forrald össze. Szórd meg petrezselyemmel, citromlével ízesítsd.
  3. Tipp: Burgonyafánkkal vagy rösztivel tálald.

Termelői információ 

Tökéletes élvezet csak a megfelelő minőség mellett létezhet. Ezért a Kotányinál mindig arra törekszenek, hogy kiváló minőségű zöldfűszereket és fűszereket kínáljanak neked, melyek gazdagabbá teszik mindennapi főztödet.

Miként dolgozzák fel termékeiket:
Betakarításukat követően a zöldfűszerek és fűszerek óvatos feldolgozáson esnek át, mielőtt gondosan csomagolnák őket – többek közt azért, hogy megőrizzék értékes aromáikat. A szárítás kapcsán rendkívül fontos a sebesség és a megfelelő hőmérséklet. Az őrlés, aprítás és szitálás során mindenkor ügyelnek termékeik óvatos kezelésére, hogy te is élvezhesd a rendkívüli ízeket, és már a fűszer csomagolásának felbontásakor érezhesd a szenvedélyt.

„Csak a legkiválóbb fűszereket kiválogatni a világ beszállítóitól igazán különleges kihívás!"

Erwin Kotányi

Tárolás

Száraz helyen tartandó.

Forgalmazó

Kotányi Hungária Kft.
2045 Törökbálint
Tópark u. 6.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Fokhagyma75.5 %
Kakukkfű
Vöröshagyma
tárkony
Rozmaring
Turbolya

Tápérték: 100 g

Energia1469 kJ/350 kCal
Zsír1.7 g
amelyből telített zsírsavak0.5 g
Szénhidrát63 g
amelyből cukor25 g
Fehérje15 g
0 g
Élelmi rost g

Allergének

Nyomokban tartalmazhat:
Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Szójabab
Tej
Diófélék
Zeller
Mustár
Szezámmag
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.