
Kotányi
Kotányi Fokhagymás pác fűszerkeverék
30 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Kotányi Fokhagymás pác fűszerkeverék
Ha finom, omlós, fokhagymás húst szeretnél készíteni, pácolj a Kotányi Fokhagymás pác fűszerkeverékkel. Pácoláshoz soha ne használj sót, mert az megkeményíti a húst. Legalább 1 éjszakát érleld és mindig adj hozzá savas ízesítőt is (vörösbor, mustár, citromlé), mely segíti az ízek kiteljesedését.
Felhasználási javaslat
Sertés-, marha-, borjú-, csirke-, pulykahúshoz, de kitűnő rákfélékhez és halakhoz is.
Receptjavaslat: Pácolt fokhagymás sertéscsíkok gombás szósszal
Hozzávalók 2 fő részére: 300 g csíkokra vágott sertéshús, 1 EK Kotányi Fokhagymás pác, 4 EK olaj, kevés fehérbor, 1 kis fej vöröshagyma, 200 g tisztított, négybe vágott csiperke gomba, 1/8 l zöldségalaplé, 1/8 l tejszín, 1 EK Kotányi Petrezselyem, kevés citromlé, só
Elkészítés:
- A húscsíkokat dörzsöld be a Kotányi Fokhagymás páccal, majd öntsd rá a fehérbort és 2 EK olajat. Keverd össze, fedd és legalább 1 éjszakát pácold.
- A maradék olajon pirítsd meg a felaprított hagymát és a húsokat, sózd. A gombákat hozzáadva pirítsd tovább. Öntsd fel zöldségalaplével és tejszínnel, forrald össze. Szórd meg petrezselyemmel, citromlével ízesítsd.
- Tipp: Burgonyafánkkal vagy rösztivel tálald.
Termelői információ
Tökéletes élvezet csak a megfelelő minőség mellett létezhet. Ezért a Kotányinál mindig arra törekszenek, hogy kiváló minőségű zöldfűszereket és fűszereket kínáljanak neked, melyek gazdagabbá teszik mindennapi főztödet.
Miként dolgozzák fel termékeiket:
Betakarításukat követően a zöldfűszerek és fűszerek óvatos feldolgozáson esnek át, mielőtt gondosan csomagolnák őket – többek közt azért, hogy megőrizzék értékes aromáikat. A szárítás kapcsán rendkívül fontos a sebesség és a megfelelő hőmérséklet. Az őrlés, aprítás és szitálás során mindenkor ügyelnek termékeik óvatos kezelésére, hogy te is élvezhesd a rendkívüli ízeket, és már a fűszer csomagolásának felbontásakor érezhesd a szenvedélyt.
„Csak a legkiválóbb fűszereket kiválogatni a világ beszállítóitól igazán különleges kihívás!"
Erwin Kotányi
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Forgalmazó
Kotányi Hungária Kft.
2045 Törökbálint
Tópark u. 6.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Fokhagyma | 75.5 % |
Kakukkfű | |
Vöröshagyma | |
tárkony | |
Rozmaring | |
Turbolya |
Tápérték: 100 g
Energia | 1469 kJ/350 kCal |
Zsír | 1.7 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.5 g |
Szénhidrát | 63 g |
amelyből cukor | 25 g |
Fehérje | 15 g |
Só | 0 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Nyomokban tartalmazhat: |
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Tojás |
Szójabab |
Tej |
Diófélék |
Zeller |
Mustár |
Szezámmag |
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |