Sárga burgonya, lédig
kb. 150 gkb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Lágy állaga mellett, édes ízében is eltér a rendes krumplitól. Ennek az az oka, hogy a krumpliban lévő cukornak még nem volt ideje keményítővé alakulni.
Érdekessége
A krumpli vitaminokban és ásványi anyagokban jóval gazdagabb a telet veremben átvészelt krumplinál, magas víztartalmánál fogva pedig energiatartalma csak töredéke annak, így diétázók is bátran fogyaszthatják.
A Dél-Amerikában őshonos élelmiszernövényt a keményítőben gazdag gumójáért világszerte termesztik.
*A kép illusztráció.
Felhasználás
Az édességének és frissességének köszönhetően az újkrumpli remek saláta-alapanyag.
Ricottás-rozmaringos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg újkumpli
- 25 dkg ricotta
- 2 dl tejföl
- 1 kisebb szál kolbász (opcionális)
- 2 teáskanál rozmaring
- 8 tojás
- só
Elkészítés:
- Az újkrumplikat némi sikálás után megpucoltnak nyilvánítjuk, kevés sós vízben megpároljuk.
- Eközben megfőzzük a tojásokat.
- Amikor kész a krumpli, egy nagyobb jénai aljára helyezzük a fele adagot, erre rászeljük a tojások felét, picit megsózzuk, beterítjük a ricottával, megszórjuk rozmaringgal, adott esetben elhelyezzük a kolbász karikákat.
- Ezután a maradék krumplit ráhalmozzuk, közé aprítjuk a tojást, sózzuk, tejföllel letakarjuk, és rozmaringgal meghintjük. 200 fokos sütőbe tesszük, és bő fél-háromnegyed órát hagyjuk érni az ízeket.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. Pince körülmények között hosszú ideig tárolva, a fogyasztói minőség elvesztése nélkül
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.