• Kedves Kiflis, segíts a rászoruló gyermekeken
    Fizess online Mastercard kártyáddal, hogy 260 Ft-tal támogasd a gyermekek étkezését a Kifli.hu, Mastercard és Élelmiszerbank együttműködésén keresztül!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 45 dkg tisztított tintahal
  • 2 citrom
  • 15 dkg vegyes koktélparadicsom
  • 1 csomag madársaláta
  • 1 fej római saláta
  • 1 Radiccio saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Rák
  • Kagyló
  • Zöldségek
  • Saláta
  • Ananász
  • Kiwi

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tintahalakat vágjuk hosszabban ketté, majd a belső felüket egy éles késsel vagdossuk be keresztirányban, így sütéskor szépen felkunkorodik majd.
  • 2A salátákat mossuk meg és szedjük levelekre.
  • 3A koktélparadicsomot is mossuk meg és vágjuk őket félbe.
  • 4A petrezselymet és a fokhagymát vágjuk apróra, citromlével, sóval ízesítsük és olívaolajjal készítsünk belőle dresszinget.
  • 5A tintahalakat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük őket maximum egy percig, kevés olívaolajon, majd sózzuk, borsozzuk.
  • 6Tálaljuk a salátával és a mediterrán fokhagymás dresszinggel.
Kifli tipp
Tintahal helyett, vagy mellett rákkal, kagylóval is elkészíthető. A körethez bármilyen zöldség és saláta felhasználható. Ha a tintahal nagyobb, akkor vágjuk több darabra, hogy feltekeredve falatnyi darabok legyenek. A tintahalat pácolhatjuk ananásszal, papayával, vagy kivivel, ezek a gyümölcsök az enzimtartalmukkal megpuhítják a tintahalat, de sütéskor nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD