Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg pecsenye kacsamáj
  • 2-3 körte
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg sótlan vaj
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 0,5 dl portói, vagy édes tokaji bor
  • Bors
  • 5 dkg cukor

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Fonott kalács

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A hagymát vágjuk apróra és egy serpenyőben dinszteljük meg két kanál vajon az ág kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a kierezett májat és alaposan pirítsuk meg, de ne szárítsuk ki.
  • 2Öntsük rá a portóit és gyújtsuk meg.
  • 3Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a kakukkfű ágat, sózzuk meg és turmixoljuk össze a maradék szobahőmérsékletű vajjal, majd egy szűrőn passzírozzuk át.
  • 4Tegyük egy zárható edénybe és tegyük a hűtőbe úgy, hogy műanyag fóliát teszünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg.
  • 5Két körtét hámozzunk meg és vágjuk kockára, majd citrommal és cukorral ízesítsük.
  • 6A harmadik körtét szeleteljük hajszál vékonyra és mártsuk bele cukros, citromos vízbe, majd hagyjuk kiszáradni egy zsírpapíron
  • 7Tálaljuk a pirított kaláccsal, körte kompóttal és szelettel.
Tip
Csirkemájjal, vagy pecsenye libamájjal is elkészíthető. Bármilyen gyümölccsel finom.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET